avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate marian19

Activitate marian19

Mulțumesc mult.
Intr-un contract de arendă, urmare decesului arendatorulu, cui i se plătește arenda in natură până la realizarea unei succesiuni?
Imi cer scuze, dar ”Noua lege a arendei” a căzut la CCR.
Parcă miercuri – 11 octombrie, un proiect de lege pentru modificarea Codului Civil, a fost depus în parlament, iar până la promulgare... , mai va!.

.
Nu am posibilitatea. Dar cum primesc pensie minim garantată!
Azi am primit răspunsul de la Casa Județeană de Pensie că nu intrunesc 15 ani de cotizare, ci doar 12 ani și 5 luni și nu beneficiez de pensie pentru limită de vârstă. Ce pot să mai fac?
Mulțumesc mult! O zi bună.
Bună ziua,
Am lucrat la ICSIM SA București ca ”funcționar” și ”funcționar economic.
Conform înscrisurilor din C.M. în 2 poziții, se face mențiunea că am lucrat în grupa II-a de muncă în procent de 100%, conform H.G. 1223/1990 și Hotărârea Consiliului de Administrație nr. 233/11.02.1991 și nr. 185842/1991. Casa Județeană de Pensii nu mi-a recunoscut grupa II-a spunându-mi că nu mă încadrez.
Mă interesează Hotărârea Consiliului de Administrație nr. 233/11.02.1991 și 185842/1991, dacă ”funcționar” și ”funcționar economic” se încadrează în gr. II-a de muncă, așa cum este înscris în cartea de muncă.
Cum pot să le obțin?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca insa bunul a fost predat dar nu a mai fost incheiat contractul de vanzare-cumparare, fiind depasit termenul stabilit prin antecontract, iar partile raman in pasivitate cu privire la drepturile acestora (nu solicita pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract, in termenul special de prescriptie de 6 luni de la data stabilita pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare), in jurisprudenta (Decizia civilă nr. 2410/24.11.2015 , Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Secţia a II-a civilă) se considera ca promitentul vanzator a săvârşit un act de recunoaştere tacită a obligaţiilor asumate prin contract, ceea ce justifică producerea efectului întreruptiv al prescripţiei.

În condiţiile în care promitentul-cumparator se află în posesia bunului imobil ce face obiectul antecontractului de vânzare-cumpărare, bun care nu a fost pretins de promitentul-vanzator pe calea unei acţiuni personale, termenul de prescripţie a dreptului material la acţiunea dedusă judecăţii începe să curgă de la data la care promitentul-cumparator a aflat că nu mai este posibilă vânzarea. Acum, contractul de arendă vi se solicita pentru dreptul de premțiune al arendașului.asupra vânzării terenului(Legea 17/2014, drept de preempțiune ). Astfel, ca să vindeti un teren din extravilan, trebuie sa depuneti o oferta de pret la primarie. Terenul l-ați vândut in 2010 ”la un pret”, astăzi terenul are un alt preț și dacă dvs semnați contractul de arenda, acordați arendașului dreptul de preemțiune, să cumpere la prețul de atunci. Astfel, promisiunea incheiata in 2010 este valabila atâta timp cât nu pretindeți terenul in instanță.
Curios, nu s-a mai întâlnit o asemenea speță, nu există un precedent?
Mulțumesc!