avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Activitate mariustz

Activitate mariustz

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

O clinica medicala are voie sa refuze pacientii pe motive neintemeiate?
Speta e urmatoarea: pacient cu asigurare privata e refuzat pentru ca asigurarea are facturi restante, zic ei, catre clinica. Intre clinica si asigurator exista contract in vigoare. Clientul a picat la mijloc, refuzul clinicii fiind ca isi aleg cu cine sa colaboreze si ca pacientul poate sa mearga la stat daca nu ii convine.

ANPC poate intervenii in astfel de situatii?
Buna seara,

Pentru a face un sediu social fara activitate intr-o locuinta luata prin prima casa, prin contract de inchiriere, inca sunt necesare acordurile de la banca & minister?

Multumesc!
Buna ziua,
Daca inchiriez un apartament catre PJ pentru sediu social cu pret mult peste media pietei, legal, risc ceva? Nu am gasit nimic in lege care sa interzica asta.
Nu a inceput, nu s-a modificat nimic la dosar de cand am depus contestatia, nu a ajuns nimic din partea ipj, nu s-a programat un termen.
Doar sa fi ajuns si sa nu fi procesat judecatoria, desi ma indoiesc, ultima modificare la dosar a fost in data cand s-a trimis catre IPJ contestatia.
Buna ziua,

Ce termen exista pentru politie sa depuna intampinare la o contestatie?
Se asteapta raspuns cu filmarea radar de 3 luni si ceva, politia nu a depus inca intampinarea.
Nu se aplica acel termen de 25 zile?

Multumesc!
Pai nu cer eu.
Eu refuz testul rapid, ei conform legii sunt obligați sa ma ducă la sânge, și ala nu îl refuz.
Pe mine ma interesează cadrul legislativ care spune ca trebuiesc plătite de șofer.
Buna ziua,

Daca se refuza testarea cu drugtest-ul, si se merge la probe, cine plateste probele?
Circula un zvon ca daca refuzi testarea trebuie sa platesti probele biologice ca sa vina mai repede, insa nu vad sensul de ce ar trebui sa vina mai repede odata ce medicul la examenul clinic spune ca nu sunt semne de consum.

Multumesc!
Bună ziua,

In anul 2018 am plătit câteva amenzi "la grămadă", una din ele fiind în contestație în acea perioada. Contestația am câștigat-o, însă la primărie mi s-a spus ca nu au pus-o la calcul, și ca nu am plătit-o.

Problema e ca am găsit ulterior toate amenzile și calculând mi-am dat seama ca da, am plătit-o.

Pot sa fac cumva o cerere primăriei sa îmi listeze toate amenzile pe care le-am avut, sa zicem, în ultimii 10 ani? Au obligația sa îmi ofere informația?

Mulțumesc.
Înseamnă că am în bookmark regulamentul neactualizat.
Ciudata legea asta, limita maxima admisă dar nicăieri nu e indicata limita, or ca s-ar ține cont de acel indicator de uzura. E la aprecierea polițistului care și dacă sunt noi poate sa retina talonul.