Buna Ziua!
Avem un angajat intr-o institutie publica cu contract de munca care se supune codului muncii.Acest angajat si-a cerut suspendarea contractului de munca pe o perioada de 90 zile conform legii in anul 2016.Suspendarea a cerut-o deoarece a dat concurs pentru o alta functie publica cea de manager city la un oras, unde urmeaza sa incheie un contract de munca pe o perioada de 4 ani.Suspendarea o doreste deoarece nu vrea sa piarda actualul loc de munca.
Intrebare!
1.Poate sa se angajeze intr-o alta institutie publica in timp ce contractul de munca cu vechiul angajator care este tot o institutie publica este suspendat?
Eu inteleg ca, daca vrei suspendarea unui contract de munca o vrei pt ca nu poti presta aceea munca pe o anumita perioada, si nicidecum de a incheia un alt contract de munca cu o alta institutie publica!!
2.Daca in aceasta situatie poate interveni detasarea si daca se pastreaza salariul avut in prezent la institutia de la care te detasezi?
Buna Ziua!
Sunt angajata intr-o institutie publica locala ca si functionar public, iar eu vreau sa particip la un concurs pt un post de contabi sef in regim contractual intr-o alta institutie publica..Bineinteles ca este vorba de un salariu mai mare.
Intrebarea mea este!
Pot sa ma suspend din functionar public pe o anumita perioada fara ies din corpul lor.?Sau trebuie sa renunt de tot la functonar public?