avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu2929

Activitate ovidiu2929

Buna ziua

Incerc sa gasesc detaliile corecte despre limita pe care un PFA cu norma de venit o are.
In unele locuri se specifica pragul de 100.000 EUR - si daca este depasit atunci esti obligat sa treci din anul viitor la sistem real
Pe de alta parte se specifica si un prag de 65.000 EUR ( dar calculat la cursul aderarii romaniei in UE ). Mai exact 220.000 RON

Ambele praguri sunt de actualitate?
Mai exact:
Odata ce depasesc primul prag de 65.000 UER ( 220.000 RON ) devin platitor TVA, apoi daca depasesc si pragul de 100.000 EUR devin platitor tva PLUS sunt impozitat in sistem real ?

Ma poate va rog ajuta cineva cu cateva detalii?

Multumesc

Buna ziua

Sunt pfa pe normal venit, cod caen 6203 si am pornit in luna Iunie 2017. Atunci am depus dosarul si am fost acceptat.

Din cate stiu, plafonul pentru un astfel de tva este de 220.000 RON pe an. Plafon care daca este depasit esti obligat sa devi platitor de TVA. Corect?

In cazul meu, deoarece am inceput in iunie 2017, plafonul pana in 1 ianuarie 2018 este de fapt jumatate din cel normal anual?

Astfel nu ar trebui sa incasez mai mult de 110.000 ron pana la finalul anului daca vreau sa nu devin platitor TVA?

Ma poate ajuta cineva cu detalii va rog?

Multumesc
Buna ziua
Sunt pfa cu norma venit si as dori sa facturez o firma care nu este din Romania. Eu fiind neplatitor de tva, factura o fac fara tva, corect? Chiar daca acea firma este platitoare de TVA in tara sa?

De asmenea, aceasta factura se declara la anaf la fel cum se declara orice alta factura? Sau trebuie declara intr-un mod diferit doar pentru ca nu este din romania?

Multumesc
Buna ziua

Ma numar printre persoanele ce au primit amenda de la ONJN pt ca am jucat intr-o perioada in care bet365 se pare ca nu avea licenta
Nu vreau sa ma leg despre absurditatea acestei amenzi deoarece este prea tarziu. Am primit-o si momentan astept raspunsul contestarii din instanta

In cazul in care raspunsul instantei este in defavoarea mea si sunt obligat sa platesc acesti 5000 lei ... dar nu am posibilitatea de a face acest lucru? Ce se intampla?

Mi se pune oprire pe conturi si mi se vor lua lunar un anumit procent din venituri? Daca da, despre ce procent este vorba?
De asemenea am auzit ca unele persoane au fost nevoite sa munceasca in folosul comunitatii pentru neplata amenzilor. Dar nu vreau sa ajung aici, vreau sa platesc pe cale amiabila doar ca nu imi permit nu am de unde sa platesc 5000 de lei.
Dar in cazul in care eu lucrez cu PFA?

Ma poate ajuta cineva cu informatii va rog?

Multumesc
Nu inteleg la ce va referiti. Imi puteti da mai multe detalii ?
buna ziua

Sunt in prezent restant la intretinere cu suma de 1000 lei.
Perioada restanta este mai mare de 3 luni.

Mi-a fost trimisa prin posta o somatie , primita de la asociata de locatari, de plata a restantelor. Altfel, in termen de 15 zile voi fi dat in judecata de catre asociatie.
(revin mai jos cu informatii suplimentare legata de aceasta somatie )

Am fost apoi la administrator si i-am spus ca in data de luni voi veni sa platesc toata suma. Raspunsul ei a fost "Este prea tarziu luni, eu trimit actele vineri". Ok, dar daca eu luni vin si platesc, pentru ce ne mai judecam apoi? Raspunsul ei: "macar o sa platiti taxele de judecata"

Bun , trecem peste acest lucru, din punctul meu de vedere rau intentionat.

As vrea sa precizez 2 lucruri :

1. Cele 15 zile se fac miercuri. Iar eu i-am spus ca vin chiar Luni cu 2 zile mai devreme pentru a plati suma.
2. Legat de somatia primita. Deoarece aceste persoane sunt ca pierdute in spatiu...somatia trimisa prin posta pe numele meu este gresita.
Nu este pe numele meu, nu este numarul apartamentului meu iar suma respectiva este de 2 ori mai mare.
Desi plucul de la posta era pe numele meu, hartia cu somatia respectiva este de fapt pentru altcineva. Din greseala cel mai probabil. Dar eu nu le-am spus nimic de asta.

Intrebarea mea este, in cazul de fata cand somatia nici macar nu este pe numele meu, dansa ma poate da in judecata? Eu luni platesc banii insa ea de vineri deja trimita actele. Si vorbeste serios nu este doar o tactica sa ma sperie.

Cred ca in final cea mai normala intrebare ar fi: Asociatia de locatari te poate trimite in judecata daca nu iti trimite somatie inainte ? Mie mi-au trimis somatia altcuiva :)

Va Multumesc
Ovidiu