avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate vely37

Activitate vely37

Doi bunici de 65 si 60 de ani, au un singur fiu. Acesta are o singura fica de 5 ani. Bunicii doresc sa doneze casa in care locuiesc , nepoatei lor care este minora.
Intrebare: Care este modalitatea de intocmire a actului de donatie? Cine o reprezinta pe nepoata la notariat ? Va multumesc. Cu stima
Potrivit noului Cod Fiscal L.277/2015, Art.547, Aln. 8 Pentru cladirile vechi peste 100 de ani ,impozitul de reduce cu 50% de la 01.01.1016.
Care este procedura ? Se intocmeste o cerere pentru evaluarea vechimi cladirii ?
Discuție Dosar de pensie
O cunostinta de 67 de ani,are o contributivitate de 13 ani si 6 luni, desi a lucrat foarte multi ani si ca sezonier(zilier). Pentru a-si completa cei 15 ani de contributivitate, a incercat sa se angajeze, dar a fost refuzat, motivul fiind varsta.
INTREBARE: Exista posibilitatea sa achite la Casa de Pensii, diferenta pana la cei 15 ani ,pentru a primi o pensie. Va multumesc. Cu stima
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.Cu stima
Sindicatul angajatilor unei primarii a stabilit o prima speciala lunara de 1.000 lei pentru fiecare din cei 24 de angajati..Ordonatorul de credite a aprobat ,fara sa consulte Consiliul local si a adaugat inca 2 persoane la lista angajatilor (primarul si viceprimarul ,care sunt alesi locali si nu angajati ). Curtea de conturi a descoparit prejudiciul de 1.108.760 lei la drepturi salariale inca din 2012 si pana in prezent se continua prejudicierea bugetului local prin acordarea de drepturi speciale.celor 24 de angajati si 2 alesi locali. Intrebare: este legal sau ilegal acest lucru.? Ce se poate face pentru recupararea prejudiciului?
Va multumesc
Am o cunostinta care are 2 copii minori rezultati in timpul casatoriei si dupa divort,copii au ramas la tatal lor,urmand ca mama sa plateasca pensie de intretinere.Dupa divort acesta mai are un copil din concubinajul cu o alta persoana.Neavand servici si implicit venituri, ar dorii sa amane plata pensiei de intretinere pana cand v-a avea posibilitatea de a se angaja, urmand sa plateasca si restantele.Care sunt posibilitatile legale de a rezolva aceasta situatie.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.Cu stima