avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate RomeoR

Activitate RomeoR

Buna ziua,

Stie cineva daca hotararea din 2010 privind reducerea cu 25% a cuantumului diurnei externe mai este in vigoare?
Multumesc!
Va multumesc mult!
Romeo R.
Buna ziua,

Firma noastra are un contract cu o institutie bugetara. Aceasta ne-a achitat cu intarziere de 78 zile una din facturi. La solicitarea noastra de a plati penalitati conform contractului, 01.% pe zi de intarziere, ne raspunde ca nu au avut 'credite bugetare deschise'.
In ciuda acestui raspuns, vrem sa insistam pentru plata penalitatilor si sa facturam aceste penalitati.
Contractul prevede:
Art. 10.2 – Achizitorul se obligă să platească preţul către prestator în termen de 30 de zile de la înregistrarea facturii emise de către acesta la sediul autorităţii contractante, în limita creditelor bugetare deschise. În cazul sistării deschiderii creditelor bugetare, achizitorul va anunţa de acest lucru pe prestator. Factura va fi însotită de procese-verbale de recepţie, conform art.15.
Art. 11.2 – În cazul în care achizitorul nu onorează facturile în termen de 28 de zile de la expirarea perioadei prevăzută la art. 10.2, atunci acesta are obligaţia de a plăti,de la această dată, ca penalităţi, o sumă echivalentă cu 0,1%/zi din valoarea facturii neachitate în termen
Intrebari:
- este achizitorul exonerat de penalitati datorita ‚nedeschiderii creditelor bugetare’, despre care nu ne-a anuntat inauntrul perioadei de 30 de zile?
- Cum calculam penalitatile, incepand cu a 31-a zi sau incepand cu a 59-a zi (30 + 28 zile fiind intarziere de plata permisa de contract)?
Cu multumiri,

Romeo R.
Trebuie sa actualizam actul constitutiv al SRLului
In actul constitutiv avem principalul domeniu de activitate 742 si principalul obiect de activitate 7420 ( coduri CAEN vechi) plus multe coduri pentru alte 22 activitati.
In textul actualizat al actului constitutiv trebuie actualizate si codurile CAEN?
Pentru cel principal stim sigur noul cod 7112, dar pentru activitatile secundare rezulta zeci de alte coduri noi (s-au divizat) si s-ar putea sa gresim.
Cum procedam cu acestea?
Multumesc mult pentru raspuns!
Mandatul administratorului SRLului a expirat. Am facut AG asociati, am dat hotararea de prelungire a mandatului.
Hotararea este sub semnatura privata a asociatilor.
Intrebari:
- trebuie semnat in fata notarului?
- pentru inregistrare mentiuni la RC trebuie sa actualizam actul constitutiv?
Multumesc,