avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Activitate csmara

Activitate csmara

Nu este vorba de piscina publica de 200m*2. Nu am auzit nici de mediu nici de acordul vecinilor.
Probabil autorizatie de constructie cu certif. urbanism si tot tacamul.

POPA GHEORGHE a scris:

Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului avizat de cei in drept (DJSP, eventual Agentia de mediu, etc.) puteti cere autorizatie de ctie. de la primarie. La solicitare autorizatie de ctie. aveti nevoie de avizul vecinilor.

Daca vreau sa construiesc o piscina in curte (privata nu publica), 6m x 3m din materiale prefabricate (nu beton) cu o sapatura de 120 cm, am nevoie de autorizatie de constructie de la primarie?

Multumesc
Salut,
Instanta mi-a dat dreptate si mi-a anulat procesul verbal.

Motivul invocat de mine a fost:
1. nu se poate discuta de spatiu public, ci de un spatiu virtual, restrans, o adresa de email cu access limitat.
2. mi-am recunoscut fapta, dar intr-un moment de slabiciune dupa multe ore petrecute in trafic circuland pe strazi blocate de masini parcate ilegal chiar sub nasul Politiei Locale Sector 1 care nu isi face treaba, am bagat o vorba urata :).

Am bagat la dosar si multe poze cu masini parcate ilegal in sector 1, vreo 50 de masini parcate permanent pe strada unde am fost sanctionat si eu, dar numai eu si inca unul din 50 am fost sanctinati. Agentului i-a fost sila sa mai pozeze 50 de masini, ne-a pescuit numai pe noi 2 pe o strada cu sens unic ca ii era mai usor. Nu avea procese verbale la el si mi-a pozat buletinul, ceea ce nu are voie. Astept raspuns la sesizare.

Am bagat la dosar poze cu vreo 20 de masini parcate ilegal chiar in fata Pol Locale S 1, blocand un sens de mers pe o strada circulata in sector 1, Capitan Alexandru Serbanescu, dintre care vreo 10 masini ale lor. Le-am trimis sesizare si mi-au raspuns evaziv. La a doua sesizare si-au mutat masinile de acolo.

Am bagat poza cu o masina a Politiei Locale Sector 1 parcata pe strada Pipera in sector 1, langa semnul stationare interzisa. Cand le-am sesizat problema mi-au spus ca erau in misiune. Astept in 30 de zile detalii despre misiune.

Multumesc pentru suport!
Ai perfecta dreptate "icealinitza". Cine lucreaza in Pipera probabil cunoaste strada Gara Herastrau. O strada cu parcare interzisa stanga, dreapta dar cu masini parcate pe stanga si dreapta pe 3 randuri de cand este si Carrefour in zona. Cand incerca sa treaca doua microbuze sau masini mai mari se blocheaza strada total. Dimineata la 8-9 se blocheza si intersectia de sub posul Aurel Vlaicu(din aceasta cauza) si "fraierii" stau in coada 10-20 minute degeba. Ba nu degeaba, stau in coada ca prietenii de la Politie, probabil si cea comunitara nu sunt in stare sa isi faca treaba. Ia sa dai o fuga sa vezi ce frustrant este.
De 7 ani politia nu este in stare sa elibereze strada asta!
Pe ei ii sanctioneaza cineva cu vreo amenda de 100 lei?

Apoi te rog sa faci o plimbare prin sector 1 si o sa vezi ca din 100 de treceri de pietoni, vreo 95 au masini parcate pe trecere sau imediat langa. Daca iti sare un pieton in fata? Parca in lege sunt 25 sau 50m nu?

Pe strada Pipera, loc cu parcare interzis, acum 2 saptamani am facut poza unei masini de politie de la Politia Comunitara sector 1, in timp ce stationa pe interzis. Le-am trimis pozele si mi-au raspuns ca "erau in misiune". Se putea nesimtire mai mare?. O sa anexez la contestatie si asta.

Ies de la gradinita lui fiemea, strazile pline, 'jipane' parcate mereu in intersectie, nu ai vizibilitate nici 3-4 sa vezi ce masini vin din stanga sa poti iesi. De 2-3 ori chiar au oprit la mustata ceilalti soferi cu prioritate, dar pur si simplu nu au vizibilitate. Trebuie sa iesi cu masina sa vezi. Daca puteam sa atasez poze, puneam sa vedeti.

In locul unde am luat prima amenda - foarte bine, o meritam - mai erau parcate vreo 20 de masini pe interzis, pe strada Ion Ionescu de la Brad. Eh, acolo se blocheaza 1 banda din 2, si in loc sa mergem dimineata la seviciu pe 2 benzi, stam la coada pe 1 banda.
Si multe, multe alte cazuri. Ce face politia? "Nu poate sa prinda toti pestii dintr-o balta?"

Numai 27 din cateva zeci de mii?
w w w. hotnews.ro /stiri-administratie_locala-20615156-intr-oras-plin-masini-parcate-ilegal-politia-rutiera-bucuresti-27-amenzi.htm

Ce m-a enervat, maimuta de politai m-a fotografiat pe interzis cu girofaruri aprinse, cu aparat legat de gat, mi-a facut 10 poze si apoi sarea ca maimuta sa opresc, sa ma legitimez, sa ii dau buletinul, ca imi face, ca nu stiu ce. Pai daca mi-a pozat numarul nu era in stare sa caute in baza de date sa imi trimita amenda, sau era prea prost???

Joi am dat amenda pentru viteza (inainte de a primi pe aceasta cu pricina pentru cuvinte "frumoase"). Am platit pe loc, le-am, multumit baietilor pentru amabilitate, ne-am despartit frumos. WTF, nu sunt absurd. Mi se pare normal sa platesti cand gresesti. In fine si astia stau la panda la 23:00, pe strada goala cu benzi ... in fine.

Am ciuda pe politia comunitara de la strada Gara Herastrau pe care merg zilnic si unde pierd o gramada de timp din cuza incompetentei politiei. Mai multi se plang si degeaba. Am vreo 30-40 de poze sa le anexez la dosar. De 3-4 ori mi-am troznit oglinzile.

Hai ca v-am plictisit :).

Articolul 2 din 61/1991:
"săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene ...."
Nu am facut nimic in public. Fraierul a scris in amenda "a trimis in scris...".
Vedem.

As zice sa incheiem discutia.
Va tin la curent. Probabil Joi ma duc sa depun contestatie.
Nu-i problema de bani, am gresit, voi plati. Preferam sa dau banii in scopuri caritabile decat unor mafioti (ati vazut doar - ISU, primar sector 4, 1500 coloane oficiale pentru un mafiot, etc). Daca voi sunteti ok cu astea, eu nu sunt. Macar sa ne exprimam, sau nici asta nu putem?

Multumesc pentru raspunsuri.
Poti sa scrii 3 linii de cod si sa trimiti mailuri de la ce adresa vrei, unde vrei cu ce mesaj vrei. Asta zic.
Nu stie un expert judecatoresc sa verifice IP :), nici nu stie ce este.
Anyway, nu 1000 lei sunt problema, problema este ca trebuie sa ii platesc unei institutii care nu isi face treaba, vedem toti masini parcate in sector 1 peste tot, pe treceri de pietoni, uneori se blocheaza o bada din doua, alteori se blocheaza strazi si noi facem 1,5 ore de la job pana acasa. Si totusi agentul Caisa scoate casca din dotare si stie sa imparta amenzi.
Pai cum probeaza ei ca am trimis eu? Oricine poate sa faca un mail cu numele meu si sa trimita ce vrea.
Buna ziua,
am dat o amenda de 100 lei in 48 de ore, am mers pe o strada de 10m pe interzis.
Am platit sa nu pierd timpul dar mi se pare anormal sa platim astfel de amenzi cand politia locala nu isi face treaba si sunt masini parcate pe toate strazile, traficul se blocheza, etc.
Dapa ce am platit le-am dat un MAIL mai urat:
"De ce .... va luati salarile magarilor??
Sa ..... amenda peste ochi si sa .. ... pe justitiarul Gheorghe!"

Acum mi-au dat o amenda de 1000 lei.
Mailul este considerat proba in instanta? Din cate stiu nu este ...


Multumesc,
Cosmin.