avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletabudai

Activitate nicoletabudai

Doamna AB doreste sa-l cheme in instanta pe domnul IAB pentru a contesta paternitatea acestuia pentru minorul ADB. Mentionez ca domnul IAB a fost trecut ca tata pe certificatul de nastere al minorului deoarece la data conceperii minorului acesta era sotul doamnei AB. La momentul actionarii in instanta, si domnul si doamna sunt de acord cu faptul ca minorul nu este fiul domnului IAB. Exista posibilitatea unei hotarari judecatoresti fara a se efectua testul de paternitate?(exista dovezi indirecte in acest sens, domnul IAB nefiind in tara in perioada cand a fost conceput minorul ADB).
Dar mama recunoaste ca pruncul nu a fost conceput cu sotul sau. In aceasta situatie nu exista o alta cale de a se rezolva aceasta problema?
La notar?
Domnul IAB este trecut ca tata in certificatul de nastere al minorului AD, desi la data nasterii pruncului acesta este divortat de mama copilului. Divortul s-a pronuntat la notar la data de 30 mai 2015, motivul real fiind acela ca femeia a ramas insarcinata in februarie-martie, iar sotul era plecat la munca in strainatate din luna ianuarie. DECI NU AVEA CUM SA FIE EL TATAL COPILULUI. Certificatul de nastere a fost facut pe baza unei declaratii pe proprie raspundere a mamei. CUM POATE FI CORECTAT ACEST LUCRU?