avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestarea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestarea paternitatii

Doamna AB doreste sa-l cheme in instanta pe domnul IAB pentru a contesta paternitatea acestuia pentru minorul ADB. Mentionez ca domnul IAB a fost trecut ca tata pe certificatul de nastere al minorului deoarece la data conceperii minorului acesta era sotul doamnei AB. La momentul actionarii in instanta, si domnul si doamna sunt de acord cu faptul ca minorul nu este fiul domnului IAB. Exista posibilitatea unei hotarari judecatoresti fara a se efectua testul de paternitate?(exista dovezi indirecte in acest sens, domnul IAB nefiind in tara in perioada cand a fost conceput minorul ADB).
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
nicoletabudai, utilizator
actiune in tagaduirea paternitatii
[ link extern ]
Da, eventual cu un test HLA sau martori, inscrisuri, prezumtii. Dificil de dovedit insa, va trebuie un avocat pentru prezumtiile alea, macar pentru redactarea corecta a actiunii.
Din cate am observat nu cred ca puteți scăpa de testul ADN.E și riscnt cu alte probe deoarece puteți plati niște bani și apoi sa mai plătiți și ADN-UL dacă nu e clara treaba...e și mai rău. ..
E bine sa aveți banii pregătiți în caz de proces.

Mai este și o problema cu termenul în care se poate introduce de tata.
E mai bine sa fie deschis procesul de mama doar ca va plati ea în acest caz.

Dacă mama nu realizează venituri poate scăpa de plati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare nume pe certificat de nastere nicoletabudai nicoletabudai Domnul IAB este trecut ca tata in certificatul de nastere al minorului AD, desi la data nasterii pruncului acesta este divortat de mama copilului. Divortul s-a ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)