avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rectificare nume pe certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rectificare nume pe certificat de nastere

Domnul IAB este trecut ca tata in certificatul de nastere al minorului AD, desi la data nasterii pruncului acesta este divortat de mama copilului. Divortul s-a pronuntat la notar la data de 30 mai 2015, motivul real fiind acela ca femeia a ramas insarcinata in februarie-martie, iar sotul era plecat la munca in strainatate din luna ianuarie. DECI NU AVEA CUM SA FIE EL TATAL COPILULUI. Certificatul de nastere a fost facut pe baza unei declaratii pe proprie raspundere a mamei. CUM POATE FI CORECTAT ACEST LUCRU?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:26, 26 Noiembrie 2015
Certificatul este corect pentru ca la data conceperii copilului, dl IAB era sotul mamei.
Dl IAB sau mama poate deschide actiune in contestarea paternitatii.
Mama, tata din acte sau tatăl biologic pot acționa în instanta pt tagada de paternitate.
Mama nu a declarat nimic pe propria răspundere, ci asa e legea - copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei îl are ca tata pe soțul mamei sale.
Dar mama recunoaste ca pruncul nu a fost conceput cu sotul sau. In aceasta situatie nu exista o alta cale de a se rezolva aceasta problema?
La notar?
nu, in instanta, cum v-am zis.
ramane sa stabiliti cine tagaduieste paternitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere nou nascut din afara casatoriei capucino capucino BUna seara,sapt trecuta o prietena a nascut un bebe anterior pronuntarii actiunii de divort de sot . Problema este ca bebe nu este copilul sotului prietenei ... (vezi toată discuția)
Declararea unui copil de catre alt tata decat sotul mamei tb007 tb007 Buna ziua, Eu si sotia mea am fost separati o perioada. Intre timp ea a avut alta relatie si a ramas insarcinata. Intre timp locuim din nou impreuna. Dupa ... (vezi toată discuția)
Tutela copil Diana2011 Diana2011 Un prieten e tatal biologic al unui copil conceput cu o femeie maritata (la momentul conceperii copilului, si care intre timp a divortat).Tatal in acte al ... (vezi toată discuția)