avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate ralucav54

Activitate ralucav54

Ieșirea din indiviziune

Buna ziua,

Am moștenit 1/2 dintr-un apartament, iar cealaltă 1/2 fratele meu(bunica mea a lăsat testament inițial pentru mine, însă mi-au "sărit" in cap toate rudele să renunț,inclusiv mama mea, mătușa mea (care a renunțat la partea ei ulterior renuntarii mele) a spus că mă da în judecată dacă nu renunt, pentru că să aibă parte și fratele meu, frate care s-a purtat oribil cu bunica mea). S-a făcut succesiunea după ce am renunțat eu și mătușa și avem fiecare certificat de moștenitor pe jumătate de casa (eu și fratele). Problema este că doar fratele meu locuiește acolo, eu nu beneficiez cu nimic din acel imobil. Nu este deschis către comunicare deloc, m-a blocat pe telefon, deci nu pot lua legătura cu el și se consideră singurul proprietar in acea casa. El mai deține un apartament, în totalitate doar al lui. Cum pot proceda sa îmi dea suma aferenta pentru jumătatea mea având în vedere că eu nu am niciun beneficiu, nici cheie de acolo nu mai am? De 3 ani de când a murit bunica cred că am fost maxim de 2 ori. Pot merge la notar mai întâi sau cum sa procedez?
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua!

In urma decesului bunicii mele (care avea 2 copii), mătușa mea a renunțat la partea ei prin declarație la notar, iar tatăl meu a decedat înaintea bunicii. Astfel, casa s-a împărțit la notar, cu acte pe jumătate între mine și fratele meu (doar noi doi suntem, nu mai avem alți frați). Mi s-au dat certifica de moștenitor de la notar. Problema este că eu sunt proprietara doar in acte sa zic așa. Fratele meu sta acolo din 2011 și mama mea sta cu el. Cu mama nu am nicio problema, însă el nici măcar nu vrea sadicute cu mine sa îmi plătească o sumă de 300-400 lei având în vedere că are toată casa la dispoziție. Cum pot proceda în acest caz daca el nu e dispus macar sa discute acest aspect? Practic și-a însușit casa că fiind a lui.
Mulțumesc!
Cum pot face asta daca nici unul din ei nu vor sa se prezinte la notar si au acaparat casele? Doar la tribunal se poate nu?

trandafir2 a scris:

Ce pot face in continuare?

Dezbateti mostenirea !!

Buna ziua! Unde ma pot adresa cu urmatoarea problema? Bunica mea care a decedat anul trecut mi-a lasat prin testament o casa insa nu se poate face succesiunea deoarece matusa mea (fiica bunicii) si fratele meu nu doresc recunoasterea testamentului. Tatal meu care era fiul bunicii a decedat inaintea acesteia. De asemenea parintii au avut un apartament pe care l-a vandut mama acum 2 ani si s-a facut succesiunea dupa tata cu mama eu si fratele. Ideea e ca mama si fratele m-au exclus toral nu vor sa imi mai dea nimic. Unde ma pot adresa pentr a ma despagubi cu suma care mi se cuvine? Multumesc!
Buna ziua!
Bunica mea mi-a lasat un testament intocmit la notar in 2014. Anul trecut bunica a decedat. Dansa avea 2 copii, tatal meu (decedat inaintea bunicii) si o fata (matusa mea). Problema este ca matusa nu doreste sa recunoasca testamentul si nici nu il ataca. Daca trec mai mult de 3 ani si nu ne prezentam la notar ii va reveni matusii automat jumatate din casa sau se va anula automat testamentul? Ea locuieste la tara, bunica a locuit cu mine, mama si tatal meu in Bucuresti. Eu si mama banuim ca ea vrea onsuma de bani pentru a recunoaste testamentul si din cauza aceasta procedeaza asa. Ce pot face in continuare?
Multumesc!
Buna ziua,
Revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa (singurul bun detinut). Casa este cu legea 10 si de aceea nu a putut sa imi faca contract vanz-cumparare. Tatal meu (baiatul bunicii) a decedat acum 6 ani. Mai este in viata matusa mea (fiica bunicii) si fratele meu. Ambii au spus la notar ca ei nu vor sa recunoasca testamentul ca fiecare vrea casa. Deci cade partea cu succesiunea fiindca ei nu sunt de acord. Apoi, fratele meu si mama mea locuiesc impreuna in casa bunicii si pe mine nu ma mai primesc acolo, nu imi mai vorbesc deloc si au retinut toate actele ( certificatul de deces al bunicii, actele casei, tot). Eu am adresa pe buletin acolo, ei nu. Eu ce sa fac in cazul asta daca bunica mi-a lasat testament si nici macar nu ma lasa sa intru in casa?
Inca un aspect, mama si tatal.meu au avut impreuna un apartament. Dupa decesul tatei, mama a vandut acel apartament si mi-a spus sa accept succesiunea pt ca imi va lua o garsoniera pe numele meu. Am avut incredere in ea insa dupa aceea a cumparat o garsoniera si un apartament dar ambele pe numele ei (sunt inca in constructie din 2019). Sa inteleg ca eu nu pot face nimic? Dorinta mamei este sa ii lase totul fratelui meu. Inclusiv cat a avut inchiriat apartamentul toti banii i-a investit intr-o casa de vacanta pentru fratele meu. Macar casa bunicii o pot recupera? Sau contravaloarea a ceea ce mi se cuvine?
Multumesc!
Buna ziua!
Intampin o problema careia nu ii gasesc o rezolvare aplicabila. Bunica mea, a decedat acum 4 luni. Dansa a lasat un testament autentic (intocmit la notar) pentru casa dansei (singurul bun pe care il avea) in favoarea mea (nepoata de fiu). Tatal meu (fiul dansei) a decedat inaintea ei. Eu mai am un frate. De asemenea, bunica mai are o fiica. Nici matusa si nici fratele nu vor sa recunoasca testamentul si le-am spus sa mearga in instanta sa il atace daca asa vor.
Acum problema este alta. Fratele meu sta acolo (in casa bunicii) in acel imobil iar eu in alta parte. Eu am buletinul pe adresa de acolo, el nu. Bunica cat a trait nu a dorit sa ii faca buletinul acolo (avea motivele ei). Mie nu imi convine ca el sa locuiasca acolo in continuare si eu sa nu am dreptul la nimic. Vazand ca nu e de acord cu testamentul acum cine e proprietar? Pot merge sa imi inchid o camera din acea casa (are 2 camere)? El se comporta ca si cum e stapan acolo si nu mi se pare corect.
Multumesc!
Răspuns la discuția Testament cu probleme
Am inteles acum. Voi insista sa ramana fratele meu cu jumatate si eu cu jumatate asa fiind just. Daca se vor supara pe mine si nu imi mai vor vorbi din acest motiv, asta este.
Va multumesc frumos pentru indrumare si sfaturi!
Răspuns la discuția Testament cu probleme
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Fratele este la fel ca mine, avem aceeasi parinti, doar ca mama il prefera pe el.
Da,casa bunicii era singurul bun pe care il avea.
Mama insista ca vrea ca imobilul sa fie trecut pe numele ei ca sa stea linistita cat traieste si dupa ce nu va mai fi ea sa ramana jumatate-jumatate mie si fratelui meu.
In testament m-a trecut doar pe bine bunica mea, nu este un testament cu probleme. A fost facut la notar cu 2 martori.
Multumesc!
Buna ziua!

Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa in care locuia. Tatal meu (fiul bunicii) a decedat inaintea ei, respectiv acum 5 ani. Mai am o matusa in viata si atat. Matusa mea spune ca partea care i se cuvine ei vrea sa o lase mamei mele (mama nu are nici o legatura in testament, este nora bunicii). La notar cum se procedeaza? Voi fi chemata eu si matusa?
Si as dori sa stiu in cazul in care doresc sa trec mostenirea pe numele mamei mele (asa doreste mama pentru ca mai am un frate si nu vrea ca el sa ramana pe dinafara) vreodata voi mai avea dreptul la jumatate din casa sau o data ce o trec pe mama nu mai am dreptul la nimic?
Stiu ca e mai complicata intrebarea insa teama mea este ca mama si fratele meu (are 41 ani) locuiesc impreuna si sunt foarte apropiati si mereu imi spune ca trebuie sa ii las ei casa bunicii ca dupa ce ea nu va mai fi sa se imparta egal intre frati (desi mama intre timp ii poate lasa doar fratelui meu) si nu stiu cum este mai bine sa procedez. Eu doar le-am pus in vedere ca el sa se mute in apartamentul pe care il detine (proprietate personala a lui) si sa o lasam pe mama in casa bunicii, insa acum nu mai vorbesc cu mine din acest motiv.
Multumesc!