avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Diamandi

Activitate Diamandi

Hotararea judecatoreasca spune ca paratul trebuie sa plateasca 1/4 din venit. Este executorie. Paratul nu respecta hotararea, face apel si spune ca poate plati doar 1/4 din ce ii ramane dupa ce isi satisface nevoile de trai. Depune extrase de cont in care arata ca are cheltuieli mari, rate. Poate fi luat in considerare si sa se diminueze suma? Este vorba de pensie de intretinere pentru copil.
Daca am facut intampinare la apelul paratului pe 21 februarie iar paratul a depus raspuns la intampinarea mea pe 26 martie, este normal? nu este un termen de depunere a raspunsului la intampinare?
Eu trebuie sa fac raspuns la raspunsul lui la intampinare intr-un anumit termen?
L'am dat in judecata pe sot pentru pensie de intretinere copil.
Am primit 2 citatii.
Una pentru mine in calitate de intimat in proces cu fiul meu si una pentru fiul meu in calitate de apelant in proces cu...mine!
Pe niciuna dintre ele nu apare numele paratului.
Ma poate cineva lamuri de ce e asa?
Răspuns la discuția divort din culpa comuna?
Avea si varianta de comun acord, dar a ales din culpa comuna si incerc sa inteleg cu ce ma poate afecta pe mine varianta aceasta.
L-am dat in judecata pe sot pentru pensie de intretinere copil. A facut intampinare si a cerut si divortul in acea intampinare cu art 373 lit. b. I-a fost respinsa cererea, fiind in acelasi dosar cu pensia, judecatoarea motivand ca trebuie sa faca cerere separata.
Ma puteti lamuri, el fiind plecat din Romania de peste 5 ani, de ce nu a cerut art 373 lit. c? De ce a preferat b? Ce implica culpa comuna in conditiile in care relatia mea cu el s-a racit din 2019 deoarece am aflat atunci ca a incasat alocatia data de statul unde lucreaza si a ascuns acest lucru, netrimitand alocatia in Romania., deci ar fi culpa lui, nu a mea sau culpa comuna...
Multumesc.

Art. 373. Motive de divort
Divortul poate avea loc:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.
Răspuns la discuția termen depuneri acte
In comunicarea scrisa scrie ca ''in termen de 15 zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a mai invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinarea''.
Eu sunt reclamantul si am facut apel fata de hotararea judecatoreasca.
Paratul a facut si el apel.
Eu am depus intampinare la apelul lui, incadrandu-ma in termenul de 15 zile.
Daca paratul nu a depus intampinare apel in termenul de 15 zile, mai poate depune la infatisare sau nu? Dar daca nu a depus raspuns la intampinarea mea in termen de 10 zile, mai poate depune la infatisare?
Răspuns la discuția intampinare apel
Ma intereseaza pentru ca, daca face intampinare la apelul meu, eu va trebui sa fac raspuns la intampinare intr-un anumit termen. Totodata daca face raspuns la intampinarea mea, as vrea sa stiu pana la infatisare.
Răspuns la discuția succesiune - donatie
termenul de retroaactiv imi pare la fel ca termenul restant. hotararea spune sa plateasca incepand cu un an anterior. este si restant si retroactiv.
Răspuns la discuția succesiune - donatie
m-ar ajuta daca totusi ati putea preciza diferenta, mie imi par la fel. multumesc.