Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Exemplul ales de dvs., "Daca toti am avea mentalitatea Dvs orice SRL ar putea rapi de pe strada cetatenii pentru neplata la timp si a unei simple facturii telefonice."nu prea se potriveste. Pentru orice activitate ilegala exista o sanctiune legala. Pentru nevalidarea biletului de calatorie, amenda contraventionala.Pentru neplata facturii telefonice, penalizare in termenul de gratie si apoi restrictionarea. Va inteleg supararea pe controlori, poate ati fost politicos si bine intentionat in a da prioritate batranului. Dar nu va varsati focul pe mine
ca l-am ironizat pe d-l avocat, nu pe dvs. O zi buna si succes.
Guvernul sesizează DNA după ce în urma unui control la ... sa contatat că peste 12,1 milioane de lei , adică aproape 3 milioane de euri, destinaţi efectuării în bune condiţii a transportului public subvenţionat au fost folosiţi pentru a acoperi pierderi din activităţi secundare, cum ar fi cele ale cantinelor, bufetelor, asociaţiei sportiv, casei de sănătate şi casei de odihnă de la Predeal.
Calatoria pe transport in comun se plateste, OBLIGATORIU, domnule avocat.
Sau nu stiti ca soferul putea la cererea controlorilor sa blocheze usile de acces/coborare si sa predea calatorul la prima sectie de Politie.
Norocul calatorului a fost ca pe traseu nu se afla nici o circa de politie si nu se putea abate de la ruta.
Am vazut asemenea cazuri si operatorii RATB cunosc acest lucru.
Sa nu fim misogini si sa ignoram dreptul unei femei controlor de bilete de a-si face datoria, pentru ca este femeie si este depasita fizic.
Nu-l judecati pe user ca nu le-a si injurat?
Si daca erau controlori 4 barbati, zdrahoni, sa fi sarit la bataie?
Si apoi, ce sa conteste?
Constitutia Romaniei Art. 23 – Libertatea individuală
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
(2) Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.
("Nu mi-a fost inmanat un proces verbal de contraventie ci doar o chitanta dupa ce am platit pe loc"). Deci tacit, calatorul si-a recunocut vina.
Si...procesul verbal, pe ce baza l-ar fi scris daca nu-l legitimau pe calator, pe ce nume si care adresa? Un nume si o adresa inventata de calator?
Dupa cum stiti domnule avocat, vorbele nu se cos la dosar.
Nu ati precizat aspect esential vi s-a incheiat PV contraventie ?
Daca sunteti in posesia PV si daca apreciati ca fapta constata si consemnata in sarcina dv nu releva realitatea,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia.