Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie am cumparat o proprietate aflata la 5 km de localitate , din actele de proprietate a celui care a vandut terenul este extravilan din care 868 mp este curti constructii , are constructie C1 si C2 , a fost dobandita prin decizia instantei ( uzucapiune ) ,constructie edificata in 1956 , cum se trateaza aceasta situatie daca vreau sa construiesc sau sa extind constructia actuala .Este situatie aparent contradictorie cu legile din 2025 , dar mentionez ca actele spun ca am.o constructie tip locuinta in extravilan , dar daca doresc alta constructie pe acest teren curt constructii aflat in extravilan sunt conditionat de legile in vigoare .
Buna ziua , am o datorie de 19000 lei la anaf adunata din 2010 pt un pfa , pfa care s a radiat in martie 2019 automat datorita faptuluu ca aveam 6 coduri caen si nu am solicitat sa se scada la 5 coduri , ulterior am deschis un srl si doresc sa va intreb daca datoriile pe persoana fizica se pot resfrange asupra bunurilor srl ului ( un autoturism si un teren extravilant) , nefiind actionar singular , avand inca un asociat .multumesc.o zi buna
Va multumesc pentru promptitudine , daca semnam antecontractul acesta , rezolvam partea financiara , restul ar putea sa mi faca o imputernicire sa ma ocup de acte de intabulare si in acelasi timp imputernicire de semnare in numele lui actele de vanzare cumparare ( motivul este ca vanzatorul pleaca din tara si nu poate veni in tara ori de cate ori il solicit eu pentru diferite etape . va multumesc !
Buna ziua , doresc sa achizitionez 1 ha de pasune , exista titlu de proprietate emis pe numele a doi mostenitori , titlu contine mai multe terenuri , in speta cel de 1 ha care doresc sa l cumpar are deschis ROL la primarie pe numele unui singur proprietar , cel de la care cumpar ,nu exista carte funciara si intabulare . Cum as putea rezolva ca sa i achit suma de bani din intelegere si ulterior sa rezolv actele inchiderii vanzarii fara a mai depinde de vanzator . Va multumesc . o zi buna
buna ziua ,
dorim sa schimbam sediul social in acelasi judet , dar alta localiatate , precum si administratorul . Societatea noastra este srl , platitoare de tva ,infiintata in 2013 , in firma vor ramane aceeasi asociati in numar de doi 50 -50 %, iar admnistratorul nou este din afara societatii si va indeplini doar statut de admnistrator. Intrebari :
1. care este procedura?
2.admnistratorul as dori s aiba mandat nelimitat dar cu precizarea ca la un anumit timp as dori sa fie exclus din firma doar acordul unui singur asociat .
3. la schimarile facute trebuie sa obtinem aprobare pt a fi in continuarie platitor de tva
4.costurile de schimbare
Va multumesc !