avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate ileananeagaionescu

Activitate ileananeagaionescu

Sotul meu si fratele acestuia sunt mostenitori dupa mama lor care detine un apartament de 57 mp si doua terenuri relativ mici (7800mp teren arabil si 800 mp pasune). Sotul meu a avut grija de tatal lui, contribuind cu sume de bani la ingrijirea acestuia, care a decedat in urma cu 20 de ani. Fratele lui a divortat si, in urma divortului, a locuit cu mama lui, pe care a ingrijit-o in ultimii 6-7 ani. De asemenea, a renovat apartamentul in care locuiau impreuna. Acum, in urma decesului mamei, el doreste sa ramana singur in apartament. Trebuie facuta succesiunea si noi consideram ca si sotul meu (frate) este in masura sa primeasca cota egala cu fratele lui. De asemenea, noi nu avem nimic impotriva ca fratele sa ramana in apartament, cu conditia de a ne despagubi (adica pe fratele lui). Problema este ca acesta nu are venit legal (munceste cu ziua) si nici alte fonduri pentru despagubire. Sotul meu considera ca solutia este vanzarea apartamentului, terenurilor si impartirea sumei (eventua o suma mai mare pentru frate pentru renovare, ingrijiri etc., desi acesta a avut la discretie pensia mamei sale pe care a utilizat-o dupa bunul plac.). Care este parerea dvs.? Multumesc.
Am inteles ca angajatorul nu trebuie anuntat, ca nu exista o prevedere legala in acest sens. Dar totusi eu plec cu 10 luni inainte de termen, Precizez ca lucrez la MInisterul Finantelor, sunt functionar public. Atunci imi dau demisia, pur si simplu? Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns. Dar totusi nu imi este clar. Situatia mea est urmatoarea ; sunt nascuta in data de 11.06.1960 si, conform tabelului din Legea pensiilor, ar trebui sa ies la pensie dupa data de 11.03.2022. Eu vreau sa ies la pensie dupa 11.05.2021, adica cu 10 luni inainte. Lucrez din data de 01.10.1984. Stiu ca dosarul se depune la Casa de Pensii, întrebarea mea este; angajatorul nu trebuie anuntat despre intentia mea de pensionare anticipata si cu cat timp inainte, conform legii (si care lege?)? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
As vrea sa ma pensionez anticipat, cu 10 luni inainte de limita de varsta. Intrebarea mea este: cu cat timp inainte trebuie sa fac cererea de pensionare anticipata catre angajator si in temeiul carei legi? Vreau sa stiu exact acest lucru, ca sa nu am nicio problema. Va multumesc.
Vreau sa ma pensionez anticipat, cu 10 luni inainte de limita de varsta. As vrea sa stiu cu cat timp inainte trebuie anuntat angajatorul ca intentionez acest lucru si care este legea care sta la baza acestei cereri. Vreau sa nu gresesc cu aceasta cerere, pentru ca am avut niste probleme cu sefa mea si vreau ca aceasta cerere sa o fac exact in momentul in care trebuie, nici mai devreme, nici mai tarziu.
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarele : este vorba despre o persoana fizica liberala (birou individual de arhitectura), fara angajati, neplatitor de TVA. In anul 2016 nu a avut nicio incasare, are insa o incasare pe anul 2016. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna in anul 2016 si, eventual, daca trebuie sa plateasca vreo contributie. Pentru o suma de 20.000 lei incasata in 2016, ce suma trebuie sa plateasca in 2017 (impozit+alte contributii, daca sunt necesare) ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.