avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Kuky2000

Activitate Kuky2000

adriandimitriu a scris:

Strada aceea e drum foarte public din ce stiu, ca mai trec pe acolo din cand in cand

Mă refeream drum public = drum în afara localității. Probabil am fost eu confuz în exprimare.
Iată ce scrie la art 1.3 din 1296/2017:

1.3.Prevederile prezentelor norme tehnice nu se aplică:
- străzilor;
- drumurilor închise circulaţiei publice;
- drumurilor private.
Drumurile naţionale, judeţene şi comunale îşi păstrează categoria funcţională din
care fac parte, fiind considerate continue în traversarea localităţilor, servind
totodată şi ca străzi.

latka a scris:

Scria parca, de o latime minima a benzii de circulatie de 3,5 m. Trebuie sa poata circula autospeciala de interventie la incendii. Ori daca se parcheaza si pe stinga si pe dreapta nu se poate interveni, in cazuri de urgenta.

Nelegat de discuția inițială - Așa ar fi corect, dar cine mai știe. Prin fostul cartier evreiesc fostul primar de la USR a vrut să facă un fel de-al doilea centru istoric și s-a apucat de reamenajarea străzilor cu fonduri europene - pus trotuare noi, piatră cubică, marcaje, tot tacâmul. Văd că și ăsta nou de la PSD continuă la fel.

Așa că am luat acum o ruletă cu mine că m-am dus să-mi iau niște cafea din zonă. Am măsurat lățimea pe str. Plantelor, str Popa Soare, str. Ștefan Mihăileanu. Toate sunt cu sens unic, toate sunt amenajate ca noi în ultimele luni, Plantelor a fost terminată acum 2 săptămâni.

Toate sunt identice - lățime 7,3 m, parcări pe AMBELE părți cu lățime de 2,1m, bandă de circulație de fix 3,1m. Deci nici vorbă de 3,5m minim. Sunt curios ce se întâmplă în caz de incendiu. Or fi alte reglementări pe care nu le știm.
latka a scris:

Si nu la politie (nu ati inteles) trebuie sa reclamati, ci la ISU, ISC.

E adevarat ca autoritatile raspund greu, dar daca insistati, poate va rezolva. Cel mai celebru caz, acum, e cel de la Praid, cind primele semnale de "alarma" s-au tras in 2008. In 2012 au inceput ceva lucrari, dar s-au abandonat. Da, statul se misca greu, dar trebui interpelat. Daca dvs. scrieti aici si vreti sa gasiti o rezolvare mura-n gura, n-o sa gasiti.

Mi-e teamă că nu reușiți să înțelegeți dvs. NU AM NIMIC DE RECLAMAT PT CĂ MARCAJELE PE STRADĂ SUNT CORECTE. PRIMĂRIA A LĂSAT O BANDĂ DE CIRCULAȚIE DE 4,4M LĂTIME. TOTUL E FĂCUT CORECT !!!!!!!

Eu încerc să găsesc textele de lege/regulamente (ce or fi ele) după care s-a ghidat primăria ca să dau cu ele în cap polițaiului habarnist care îmi râde în față că dacă el nu vede semn de staționare interzisă, el nu ia nicio măsură. Ca să înțelegeți nivelul poliției locale sector 2 am avut o situație în care mașina cuiva era parcată fix în fața garajului, Chemat poliția. Iese polițaiul din mașină și îmi zice că de ce l-am chemat că garajul pare nefolosit și că dacă nu-i demonstrez că folosesc garajul el nu dă nicio amendă (repet cu mașina cuiva parcată fix în fața garajului!!!). L-am invitat frumos în garaj, a văzut mașina mea pe încercam să o scot și a tăcut din gură. Cam acesta e nivelul poliției locale din Buc.

Eventual singurul lucru pe care pot să-l fac e să mă rog de poliția rutieră/primărie să planteze semne de oprire interzisă ca analfabetul de la locală să înțeleagă că "da domne, uite e chiar interzis să parchezi aici". Probabil o să ajung și aici, dar s-ar putea ca poliția rutieră să ridice din umeri și să-mi zică că nu e nevoie, sau să le pună peste vreo 5 ani. Whatever.

latka a scris:

Asa ca n-ar fi rau sa abordati problema precum cetateanul respectiv. Si atunci nu s-ar mai parca anapoda.

Nu prea înțeleg cum a abordat problema cetățeanul respectiv, iar din link-ul respectiv reiese că oricum nu a rezolvat nimic. Nu cred că o să vină cineva vreodată să dărâme clădirile de pe marginea străzii ca să o lățească. E vorba de o stradă din vechiul cartier evreiesc cu case de vreo 150 de ani minimum. Așa va rămâne ca lățime până la sfârșitul lumii.

Eu am nevoie de un text clar undeva într-o lege/regulament pe care să-l pot pune în fața ochilor polițaiului local analfabet. Text care să zică că o bandă de circulație are lățimea de X metri. Și ca atare nu are nevoie de semn de staționare interzisă ca să ridice/dea amendă. Doar trebuie să aplice legea.

Am vorbit cu o prietenă arhitectă care mi-a zis că potrivit normativelor, la parcarea în sensul drumului, locul de parcare tb. să aibă lățimea de 2,50m și în condiții speciale se poate reduce cu 10 cm pe fiecare latură, deci trebuie să aibă minim 2,30m. Ceea ce are, că l-am măsurat.

Prietena arhitectă mi-a zis că există P118_Normativ_securitatea_la_incendiu_2025 care printre altele prevede

"A.10. 2.7.5. Curțile interioare existente neacoperite cu aria mai mare de 600 m2 și închise pe toate
laturile de construcții, situate la nivelul terenului sau al circulațiilor carosabile adiacente sau la o
diferență de nivel mai mică de 50 cm față de aceste circulații, se prevăd obligatoriu cu accese
carosabile pentru autospecialele de intervenție în caz de incendiu, cu gabarite de minimum 3,80 m
lățime și 4,20 m înălțime. Pentru curțile interioare existente menționate, situate la diferențe de nivel
mai mari de 50 cm (fără acces carosabil), se asigură numai acces pentru personalul de intervenție
(treceri pietonale), cu lățimea de minim 1,50 m și înălțimea de 1,90 m."

Dar nu cred că normativul respectiv o să-l convingă pe polițai.
Ordinul 1296/2017 l-am gasit si eu pe net. Dar nu se aplica strazilor, de aceea am si mentionat "(atenție - nu drum public)". Scrie clar la art 1.3 in acel ordin.
Bună ziua,

Am următoarea întrebare - Care este legea/normativul/regulamentul care prevede cât este lățimea unei benzi de circulație pe o stradă cu sens unic dintr-o localitate? (atenție - nu drum public). Întreb pentru că stau pe o stradă din Buc. (Str. Pictor Ștefan Luchian) care are sens unic și unde administrația a venit si a marcat cu vopsea albastră locuri de marcare contracost pe partea dreapta a străzii, dar NU și pe partea stângă. Deci bănuiesc că primăria a considerat că potrivit normativelor nu se poate parca pe ambele părți ale străzii și să rămână liberă bandă de circulație.

Strada e îngustă, are 6,7m lățime, iar locurile marcate pe dreapta au lățimea de 2,3m. Deci mai rămâne o lățime de 4,4m liberă. Cu toate acestea non-stop sunt parcate mașini pe partea stângă, șoferii considerând ochiometric că pe mijloc mai are loc de trecut o mașină.

Eu am un garaj într-o curte cu ieșire pe partea stângă a străzii. În fiecare zi găsesc mașini parcate pe partea stângă a străzii, fix în buza porții, cât să zică ca nu au blocat garajul, dar evident nu mai am cum să scot mașina chiar și așa - pentru că nu pot efectua virajul de ieșire în stradă.

Când am chemat poliția să ridice/dea amendă mașinii care mă bloca am aflat cu stupoarea de la polițaiul local că cică mașina e parcată regulamentar pe partea stângă câtă vreme nu există indicator de staționare interzisă pe partea stângă.
Păi nu o să am cum să declar acest lucru, când de facto el va locui acolo. Când vine poliția să verifice îl va găsi acolo.

Eu mă refer la situația când nu părăsește locuința la finalizarea contractului.

De exemplu dacă ar pleca la finalizare și aș schimba yala e ok. După aceea chiar dacă se întoarce după o perioadă de timp nu mai are cum să intre decât forțând ușa.
Bună ziua!

Am următoarea nedumerire - urmează să închei un contract de închiriere pe o perioadă de 3 ani cu o persoană. Una din condițiile pe care le pune persoana respectivă este să fie luată în spațiu - adică în CI să apară ca domiciliu imobilul pe care îl închiriază.

Am luat legătura cu biroul evidență populație și am aflat, cu surprindere, că persoana respectivă își poate modifica domiciliul în CI doar cu prezentarea contractului de închiriere vizat de ANAF, nici măcar nu mai este nevoie de prezența mea ca proprietar.

Până aici nu am vreo problemă, nedumerirea mea este legată de ce se întâmplă după ce se încheie contractul de închiriere, fie că expiră perioada contractuală, fie că nu mai plătește și se reziliază respectivul contract.

Mă pot trezi cu persoana respectivă că îmi flutură CI-ul prin față și îmi spune că nu eliberează locuința că ea acolo are domiciliul trecut?

Mulțumesc,
Cristian
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: vreau sa cumpar un imobil de la o doamna care l-a primit ca donatie de la parinti. Parintii insa si-au rezervat dreptul de habitatie viagera.

La primul notariat mi-au zis ca cel mai simplu este sa se faca totul intr-un singur act. Parintii sa vina cu fata la notariat si sa-mi vanda dreptul de habitatie viagera, iar fata sa-mi vanda nuda proprietate.

La un alt notariat mi-au zis ca dreptul de habitatie viagera este un drept care nu se poate ceda, ca atare nici nu se poate vinde. Solutia ar fi ca intr-un prim act parintii sa renunte dreptul de habitatie viagera si dupa ce acesta este sters din CF sa fac ulterior v-c cu fiica.

Deci, in final, dreptul de habitatie viagera se poate vinde sau nu?
Răspuns la discuția Drept de habitatie viagera
Multumesc mult!

Adrian ALBU a scris:

Nu se stinge, îl veți prelua. Soluția este ca părinții să declare că renunță la acest drept.