avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters379576

Activitate ContSters379576

Pentru fiecare lună 16,66% din cât ați luat în mână, dacă instanța nu a stabilit o sumă fixă, rămâne să plătiți procentual câte 16,66% pentru fiecare lună în parte.
De ex. dacă între-o luna ați luat în mână 1700 calculați 16,66%, iar în altă lună 2200 la fel calculați 16,66% și tot așa pentru fiecare lună de salariu în parte.
Plătiți numai din NET, nu din BRUT.

Pensia se plătește din luna când va dat în judecată fiul MAJOR.
Pe cererea de chemare în judecată scrie data când cererea a fost înregistrată la judecătorie.
gams a scris:

Putem sa facem la notar, cand mergem pt imputernicire, un act prin care sa se stie clar ca orice s-ar intampla, masina e a mea?

Stiu ca suna ciudat, pt ca sunt fratii mei, dar nu se stie niciodata :)
Multumesc anticipat pentru rabdare!

La ce vă referiți când afirmați: "orice s-ar întâmpla"?
Dacă vreți ca mașina să fie a dvs, trebuie să faceți contractul de vânzare-cumpărare.
Fără contract sunteți chiriaș al mașinii, NU PROPRIETAR.
Altă garanție sigură decât contract vânzare-cumpărare nu există.
Partajul nu are nici o legătură cu vinovăția unuia dinte soți, sau cu nevinovăția ambilor.
Puteți divorța civilizat și amiabil dacă cădeți de acord, deoarece nu are treabă cu partajul.
În Anglia dacă lucrează legal, poate fi executat și acolo, dar cu executor de la ei.
Însă dacă lucrează la negru nu puteți rezolva nimic.
Răspuns la discuția Neintelegeri familiale
loredana_elle a scris:

As vrea sa stiu daca se poate face ceva in cazul asta,sa nu mai faca parte din viata noastra.
Va multumesc!

Se poate face ceva, adică să divorțați, să partajați tot ce aveți în comun, iar cu ocazia pronunțării divorțului va fi obligat de instanță și la pensie de întreținere pentru copii.
Răspuns la discuția judecata
Judecătorul a procedat corect și legal conform procedurii, dacă aceasta a fost legal îndeplinită.
Avocatul dvs nu a fost punctual și pentru asta veți mai cheltui niște bani cu apelul.
Ședința publică se înregistrează AUDIO, sunt probe cu ședința, judecătorul nu a riscat nimic.
Cu am mai afirmat, instanța din Franța nu are competență teritorială pe teritoriul României să judece OBIECTUL PENSIE de ÎNTREȚINERE pentru minor.
Acum ARGUMENTEZ juridic, prin citarea legislației internaționale, care stabilește că instanța competentă să judece este judecătoria de la domiciliul pârâtului, și nu cea de la domiciliul reclamantului, cum se întâmplă în cazul din prezentul topic, și se aplica legea română, nu cea franceză.

CITEZ:
1. Determinarea legii aplicabile - aspecte de drept internaţional:

În cazul obligaţiei de întreţinere între părinţi şi copii, pentru copilul din căsătorie se aplică legea română, dacă legea română reglementează căsătoria părinţilor, respectiv dacă:
- părinţii sunt cetăţeni români;
- părinţii au cetăţenii diferite, dar au domiciliul comun în România;
- părinţii au cetăţenii şi domicilii diferite, dar au reşedinţa comună sau au avut reşedinţa comună în România sau întreţin cu România cele mai strânse legături

Pentru copilul din afara căsătoriei se aplică legea română dacă la data naşterii copilul avea cetăţenia română.

Dacă reclamantul nu domiciliază în România şi domiciliază într-unul din statele parte la Convenţia de la New York – 1956, se poate adresa Baroului Municipiului Bucureşti.

În temeiul art. 2 şi 6 din Convenţia de la New York din 1956 privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, Baroul Municipiului Bucureşti a fost desemnat autoritate intermediară pentru soluţionarea cererilor de obţinere a pensiei de întreţinere, atunci când debitorul se află în România şi reclamantul se află în alt stat parte la Convenţie.

Dacă reclamantul nu domiciliază în România şi nu domiciliază într-unul din statele parte la Convenţia de la New York, dar domiciliază într-unul din statele cu care România a încheiat o convenţie în materia asistenţei judiciare internaţionale care conţine dispoziţii referitoare la recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie civilă şi comercială (ex: Albania, Coreea de Nord, Egipt, Macedonia, Moldova, Mongolia, Rusia, Serbia şi Siria), altele decât statele membre ale Uniunii Europene atunci cererea de recunoaştere şi executare străine se poate transmite instanţei române de la domiciliul pârâtului.

Pe 11 februarie 2010, Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei Europene ca UE să semneze Convenţia de la Haga privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate pentru copii şi alţi membri ai familiei.

Decizia va ajuta persoanele în cauză să îşi recupereze mai repede şi cu mai puţin efort pensiile de la persoanele care trăiesc în afara UE. Scopul Convenţiei de la Haga este de a oferi un cadru legal mai bun pentru problemele legate de divorţuri şi protecţia copiilor, dar şi reguli detaliate privind recunoaşterea şi punerea în aplicare a obligaţiilor de întreţinere.

1.1. Cererea de chemare în judecată
Reclamantul trebuie să se adreseze instanţei judecătoreşti competente de la domiciliul pârâtului/ debitorului. Cererea de chemare în judecată pentru stabilirea pensiei de întreţinere se poate formula fie separat, fie în cadrul acţiunilor de divorţ, de stabilire a paternităţii, de încredinţare spre creştere şi educare a copiilor minori sau de stabilire a domiciliului minorilor.
Răspuns la discuția pensia alimentara
Dacă nu are salariu sau alte venituri, nici un executor nu va avea ce să execute, ori cât de corect ar fi. Nu aveți ce sa-i faceți nici în penal, dacă dovedește că nu are nimic, este întreținut de părinți, nu i se poate dovedi rea-credință(legal vorbind).
Dacă vă îndoiți că l-ați conceput dvs, de ce vă temeți de testul ADN? DA, poate să vă dea în judecată. Dacă se confirmă că sunteți tata copilului, veți plăti inclusiv testul ADN care costă vreo 5000 de lei(aproximativ).

Art. 424 din NOUL Cod Civil - Stabilirea paternităţii prin hotărâre judecătorească:
(1) Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaşte pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească.

Art. 426 din NCC - Prezumţia filiaţiei faţă de pretinsul tată:
(1) Paternitatea se prezumă dacă se dovedeşte că pretinsul tată a convieţuit cu mama copilului în perioada timpului legal al concepţiunii.
(2) Prezumţia este înlăturată dacă pretinsul tată dovedeşte că este exclus ca el să îl fi conceput pe copil.
Răspuns la discuția Denunț la Parchet
Dacă nu este semnătura patronului nu-l puteți acționa în instanță pe el ca persoană fizică. Puteți acționa firma în calitate de angajator cu personalitate juridică, pentru a se face cercetări în vederea depistării celui care a semnat în fals.