avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate radugr

Activitate radugr

In martie 2020 am fost lovit de cineva din vina exclusiva a lui (a plecat de pe loc fara sa se asigure). Acum, dupa 11 luni, primesc la angajatorul meu urmatoarea...citatie, cum sa-i spun?:

Pot pune o foto din telefon aici?
Răspuns la discuția Front stradal
M-am gandit si la varianta servitutii de trecere dar m-as complica prea mult. Poate cel care cumpara acum va vinde in viitor unor persoane cu care nu m-as intelege...E mai problematic asa, sunt multe neprevazute.

Insa, am ajuns astazi la arhitectul sef al primariei, o sa fac la un cadastrist o propunere de parcelare in baza careia voi scoate un CU de parcelare unde se vor specifica clar regimul tehnic, juridic, retragerile si tot ce trebuie pentru fiecare dintre loturi. Personal mi-a spus ca nu va fi nici o problema, ambele vor fi construibile. Mi-a speficat clar si la obiect (cu inca vreo 3-4 persoane de fata) ca deschiderea (frontul stradal) pentru AC este considerata in locul unde se construieste efectiv, nu la strada.

Voi depune actele respective si o sa astept pt CU. Va voi tine la curent in momentul in care am ceva scris, poate mai este cineva in situatia mea sau e interesat de speta. Va multumesc frumos pentru ajutor :).
Răspuns la discuția Front stradal
Si parerea mea tot asta e. Din pacate, nu conteaza cum cred eu ca e corect si normal ci doar ce spune legea (Codul Civil, RLU si ce-o ma fi). In PUG-ul orasului si PUZ-ul pentru zona respectiva nu se specifica nimic iesit din comun, toate conditiile ar fi indeplinite dupa parcelare.

Azi am fost la primarie, chiar la cei de la urbanism si habar n-au. Nimic! O sa ma duc in audienta la arhitectul sef al primariei joi intre 12-14 (astea 2 ore pe saptamana sunt alocate audientelor lui/ei, atat :) ). Dar, tot timpul e un "dar" in relatiile cu autoritatile locale, nu mi se va da nimic scris, doar verbal. Iar de vorbele lor sunt cam satul :D.

Variantele:

1. N-as face parcelarea inainte de a afla daca ambele ar ramane construibile.
2. Suprafata e prea mare pentru cumparator, nu e interesat/nu are bani pentru a cumpara totul.
3. Nu prea se poate face parcelarea in alt mod pentru ca terenul intreg are doar 21-22m latime (pe vreo suta lungime). Ar ramane o forma urata (si zicea cineva mai sus, ar parea totul inghesuit), doua "limbi" de pamant de 10-11 m lungi cat un teren de fotbal :)

Ca o ironie, terenul respectiv se afla pe o strada cu 7 alei, 4 sau 5 dintre ele avand 3.5 m latime, una maxim 2 m, alei in proprietatea primariei care au cel putin 20-30 de case pe ele...La mine nici n-ar fi alee.
Răspuns la discuția Front stradal
In cazul descris de mine nu ar fi asa, parcelele fiind maricele (in fata vreo 700 mp, iar cea din spate, peste 1000 mp).
Răspuns la discuția Front stradal
Asa am interpretat si eu asta, un arhitect mi-a spus acelasi lucru in timp ce altul mi-a spus: "Poti construi fara probleme!". Am doi amici care au terenuri cu configuratii asemanatoare si deja stau in casele construite acolo (avizele necesare AC-ului fiind date, inclusiv cel de la pompieri, care mai pune probleme).

De la primaria Craiova nu poti obtine un raspuns (oricare ar fi, Da sau NU) inainte de a face parcelarea, sunt oameni total incompetenti sau indiferenti acolo, iar raspunsurile de la persoane private vad ca se contrazic....Naiba stie, legea vad ca spune destul de clar. Neclar e cum de exista atatea (zeci, sute) cazuri similare cu rezolvari pozitive.

Răspuns la discuția Front stradal
Pai nu e nevoie de antecontract, cel care se va lega la cap cu problemele descrise de mai sus voi fi eu :">...Sunt constient de problematica distantei casei de strada principala (locul unde sunt utilitatile) si corvoada debarasarii de zapada, insa pretul obtinut pe cealalta parcela e de nerefuzat.

Deci, se poate construi?
Răspuns la discuția Front stradal
Probabil ca nu m-am exprimat eu bine. Constructia NU se va face pe acea fasie ingusta de 4-5 m ci mai in spate, unde terenul are latimea de putin peste 19 ml, suficienti pentru a respecta toate regulile de urbanism. Acei 4-5 m latime cu lungimea de 38-40 m vor fi exclusiv pentru a ajunge pe partea lata (fara a avea calitatea de drum privat, servitute sau altceva, el facand parte din teren).

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Front stradal
Am fost la primarie (Craiova), oficial imi dau un raspuns numai in baza unui cadastru facut dupa dezmembrare (ceea ce nu as face decat avand siguranta ca ambele parcele rezultate vor fi construibile), neoficial, ceva de genul "fa tu dezmembrarea ca vedem noi"...
Discuție Front stradal
Buna ziua,

detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste 100 lungime. In laterale si spate sunt alte terenuri/proprietati.

S-a ivit ocazia de a vinde o parte din el, iar in urma unei dezmembrari ar rezulta 2 parcele: una la strada de 17 ml pe aprox. 40, cealalta avand 4-5 ml la strada, dupa cei 40 de metri s-ar "largi" la 20.

Intrebarea este urmatoarea: se poate construi pe cea de-a doua? Ma refer la partea din ea unde are dimensiuni construibile. Primaria ia in calcul, prin frontul stradal", deschiderea de 4-5 sau latimea de 20 unde s-ar construi efectiv?

In speranta ca m-am facut inteles, va multumesc anticipat pentru ajutor,
Radu.