avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate XYU

Activitate XYU

Răspuns la discuția model sesizare barou
Buna seara,
Va recomand sa studiati:
• Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat;
• Statutul profesiei de avocat;
• Codul Deontologic al Avocatului.
Puteti face o adresa la baroul unde este inscris avocatul si atasati toate documentele in sustinerea acesteia.
In aceste acte normativ veti regasi raspunsuri.
Buna seara,
Va rog sa imi comunicati opinia dvs. cu privire la urmatoarea situatie pe dreptul muncii: considerati o decizie de sanctionare nula deoarece nu a fost semnata de presedintele comisiei, ci de un membru jurist (superior ierarhic salariatului sanctionat) care nu a fost prezent la convocare, iar termenul de contestare specificat s a prevazut 45 zile in loc de 30 zile cum este in Codul muncii? (decizia fiind contestata in termenul de 30 zile)
Multumesc.
Buna seara,
Practic Autorizatia pentru examinarea candidatilor la obtinerea permiselor de conducere eliberata de DSPMB este valabila fara viza anuala in starea de alerta si 90 de zile de la incetarea acesteia?
Multumesc,
Buna seara,
Va rog sa imi comunicati opinia privind urmatoarea situatie:
Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt valabile pana la 31.12.2022. Pentru Autorizatia permise auto eliberata de DSPMB (ASF conform incadrarii de pe site DSPMB [ link extern ] ."
Sunteti de parere ca Autorizatia pentru permise auto eliberata de DSPMB este un ASF valabil pana la data de 31.12.2022, fara a mai fi necesara viza anuala sau este un document (autorizatie) eliberat de DSPMB valabil pe perioada starii de alerta si 90 de zile dupa incetarea acestei stari, fara a mai fi necesara viza anuala (Autorizatia pentru permise auto neputand fi valabila fara viza daca nu ar fi stare de alerta)?
Multumesc
Buna seara,
Autorizatia pentru permise auto eliberata de DSPMB pentru o unitate sanitara privata se poate incadra la aceasta prevedere? (avand valabilitate pe toata perioada starii de alerta)
Multumesc
Buna seara,
Va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea situatie:
Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt valabile pana la 31.12.2022. Pentru Autorizatia permise auto eliberata de DSPMB (ASF) in mod normal se punea viza anuala pentru a fi valabila potrivit art. 6 alin. 1 din Ordinul 1159/2010, insa avand in vedere prevederea legala expresa de mai sus, aceasta se prelungeste de drept pana la 31.12.2022, fara a mai fi necesara avizarea anuala. Pe verso ASF permise auto scria de regula "valabil pana la. data.." si se obtinea viza anuala cu minim 30 zile inainte de expirare. Practic ASF-ul nu era valabil fara viza anuala, insa in pandemie aceasta este valabila pana la data de 31.12.2022, conform legii. De asemenea, art. 4 alin. 5 din Legea nr. 55/2020 dispune "Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări."
Sunteti de parere ca Autorizatia pentru permise auto eliberata de DSPMB este un ASF valabil pana la data de 31.12.2022, fara a mai fi necesara viza anuala, intrucat nu vad ce altceva s-ar prelungi daca un ASF nu este valabil in afara pandemiei fara viza anuala?
Multumesc.
Incercati pe cale administrativa: solicitati printr-o notificare primariei sa va explice de ce nu ati primit suprafata intreaga, daca diferenta de teren o folositi puteti nota posesia la Cartea Funciara, iar daca nu reusiti nici in acest caz, formulati actiune in revedincare in instanta (in functie de situatie se poate cere si granituirea=delimitarea imobilului).
Răspuns la discuția cadastrare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art. 14 alin. 11 din Legea nr. 7/1996, prevede: Răspunderea pentru corectitudinea întocmirii documentelor tehnice ale cadastrului și pentru corespondența acestora cu realitatea din teren, precum și pentru identificarea limitelor imobilelor în concordanță cu actele juridice puse la dispoziție de deținători revine persoanei autorizate să execute lucrări de specialitate.
Bineinteles ca nu. Doresc o opinie.
Care este actiunea de fond, urmata de rectificare CF ce poate fi invocata in speta urmatoare: modificare schita cadastrala (lipsa parcela), in sensul neintabularii unei parcele, deoarece vanzatorul a dorit sa pastreze pentru sine parcela, desi a promis la vanzare intregul imobil (aratarea cadastristului a altor limite, bunul fiind detinut doar in baza unui titlu de proprietate, insa suprafata masurata este mai mare decat in titlu si se doreste recuperarea de catre cumparator)?