avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate idoinai

Activitate idoinai

Răspuns la discuția Ce fonduri pot accesa?
Momentan suntem 2 angajați, cu doua grupe, dar deja se simte nevoia de suplimentare. Cu siguranță din toamna viitoare voi înființa cel putin încă 2 grupe. Sunt în Slobozia, Ialomița.
Răspuns la discuția Ce fonduri pot accesa?
Mulțumesc frumos!
As avea nevoie de ajutor financiar pentru dezvoltarea afacerii mele, un after-school in zona urbana, mai precis pentru cumpărarea unui spațiu mai mare.Potentialul de creștere este real, e nevoie de mai mult spațiu și personal. Ma pot aștepta să găsesc vreun tip de finanțare în 2019? Sunt întreprindere individuala din 2016, iar din octombrie 2018 funcționez deja ca after-school.
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Buna seara.
Incerc sa aflu daca ma incadrez in vreun fel la accesarea fondurilor Startup Nation. Am un I.I,infiintat in 2016,cu un cod CAEN eligibil. Inteleg insa ca pot aplica firme infiintate incepand cu 2017. Bun pana aici. Ce nu inteleg este daca acum pot infiinta o alta societate, de aceasta data SRL, cu acelasi cod CAEN, si sa fiu totusi eligibila pentru accesarea fondurilor in aceasta sesiune. Mentionez ca doresc aceste fonduri pentru a cumpara un spatiu pentru desfasurarea si dezvoltarea actualei activitati, un afterschool.
Sau...alte sugestii de finantare?
Va multumesc frumos !
Răspuns la discuția Incadrare grad de handicap
Multumesc,Ynocentta :)
Sunt total de acord cu revizuirea anuala in baza documentelor medicale actuale. Problema este ca,din 1989 pana in 2000 am avut certificat de handicap cu gradul II ,pe acea boala Hodgkin,iar la acea vreme mi s-a spus ca este handicap permanent,fiind "boala dobandita in timpul copilariei".Am intrerupt revizuirile anuale din cauze colaterale,insemnand ca am renuntat la job avand copilul cu handicap de gradul I cu insotitor si nu mi-a mai stat mintea la ale mele,m-am concentrat pe sanatatea lui.Nici macar dupa primul neoplasm mamar nu am cerut certificat de handicap,inca traia copilul meu.Abia in 2014 am revenit,si mi s-a spus de atunci ca dosarul meu incepe cu 2014,restul arhivei nefiind in baza de date. Ufff....e incurcata treaba...
Sintagma aceea,"boala dobandita in timpul copilariei"mai are vreo valoare juridica?Daca pentru boala Hodgkin stadiul II,in remisie pot beneficia de cerificat de handicap,va rog sa imi dati si mie un articol de lege,sa ma duc documentata...
Buna ziua!
Sunt in situatia de a merge curand la Comisia de expertiza pentru persoane cu handicap,pentru revizuirea periodica.
Si acum incepe povestea.In 1986 am avut Boala Hodgkin stadiul II,in remisie completa de atunci,aproape 30 ani.La acea vreme aveam 16 ani.In 2006 am avut un neoplasm mamar,urmat in 2014 de neoplasm al celuilalt san.In urma acestora,am facut tratamente citostatice,splenectomie,mastectomie dubla,radioterapie,iar in prezent sunt bine.Cam acestea ar fi datele medicale,spuse superficial.Problema e ca la Comisia de expertizare,de 2 ani incoace,dupa ce am terminat tratamentul neoplasmului mamar,ma lovesc de raspunsul conform caruia nu mai am dreptul la grad de handicap accentuat.Insist sa explic ca acel grad de handicap este dat de Boala Hodgkin dobandita in copilarie,nicidecum de neoplasmele mamare.Am dreptate? Au ei dreptate? Ati putea sa ma ajutati cu un articol de lege,ceva,sa ma duc pe deplin documentata?
Va multumesc mult !
In concluzie imi pot infiinta microintreprinderea ca asociat unic,fara salariu,si pastra simultan pensia de gradul 2? Pai e minunat ! Multumesc mult !
Buna seara! Sunt pensionara invaliditate gradul 2,vreau sa imi infiintez un SRL-microintreprindere fara salariati.Stiu ca legea spune ca daca am alte venituri ,voi pierde dreptul la pensie.Intrebarea mea se refera la perioada de la infiintarea SRL-ului pana la primirea dividendelor(ceea ce poate insemna un an).Considerand dividendele veniturile cuvenite mie,pot renunta la pensie in momentul primirii dividendelor,sau sunt obligata sa o fac de la infiintarea societatii?
Va multumesc mult !