avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL pensionar invaliditate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL pensionar invaliditate

Buna seara! Sunt pensionara invaliditate gradul 2,vreau sa imi infiintez un SRL-microintreprindere fara salariati.Stiu ca legea spune ca daca am alte venituri ,voi pierde dreptul la pensie.Intrebarea mea se refera la perioada de la infiintarea SRL-ului pana la primirea dividendelor(ceea ce poate insemna un an).Considerand dividendele veniturile cuvenite mie,pot renunta la pensie in momentul primirii dividendelor,sau sunt obligata sa o fac de la infiintarea societatii?
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: idoinai , utilizator 17:00, 10 Februarie 2016
Buna dimineata,
Pentru a vi se suspenda plata pensiei de invaliditate gr. II ar trebui sa fiti in aceasta situatie prev la art 6 pct IV lit a Lg 263/2010
  "IV. persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care se află în una dintre situaţiile următoare:
  a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare ori de management;"

In concluzie, venitul din dividende nu suspenda plata pensiei de invaliditate.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
Florin Cioca, Consilier juridic
In concluzie imi pot infiinta microintreprinderea ca asociat unic,fara salariu,si pastra simultan pensia de gradul 2? Pai e minunat ! Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! in ce conditii poti lucra avand o pensie de invaliditate gradul ii- accentuat? mathi_2_1 mathi_2_1 Buna ziua As dori sa aflu daca exista vreo modalitate de a-mi suplimenta venitul. Mai precis, in anul 2010 am fost pensionata medical, actualmente am o pensie ... (vezi toată discuția)
Pierderea pensiei catlansorin catlansorin Daca sant pensionar gradul 2 fara drept de munca si vreau sa fiu asociatul unei firme, pierd pensia?#-o (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate cristinoiu cristinoiu Sint pensionata invaliditate gr 2 ,deoarece nu pot traii cu aceasta pensie am gasit ceva de lucru,vreau sa renunt la aceasta pensie .Va rog sa-mi spuneti cum ... (vezi toată discuția)