Dupa 2 saptamani de la data inscrierii fostul proprietar m-a sunat si m-a rugat daca pot sa-i dau copie dupa talon si dupa cartea masinii + asigurarea veche pe numele lui daca o mai am deoarece broker-ul de asigurari i le-a cerut pentru transferul bonus-malus.
Am inteles ca nu sunt anumite acte cerute obligatoriu pentru acest transfer si difera de la broker la broker, fiecare mai cere ceva in plus ca sa te impiedice sa nu faci transferul.
Eu vreau sa-l ajut pe fostul proprietar, a fost onest cu mine. Cum intotdeauna exista un "DACA", va intreb:
Daca ii trimit copiile si el nu reuseste sa faca transferul si copiile ajung pe mana cui nu trebuie , se poate face ceva cu acele copii, acele informatii ?
Cu aceasta adeverinta de preemtiune este o adevarata aventura.
Pe data de 10.03.2016 am depus dosarul pentru adeverinta si am luat numarul de inregistrare.
Am asteptat cele 45 zile dupa care am sunat la primarie si le-am spus nr de inregistrare, si .... surpriza, mi-au spus ca mai am de asteptat, ca respectivul domn nu a fost cu dosarul la ministerul agriculturii in aceeasi zi in care am depus dosarul si a fost pe data de 19.03. Nu am avut ce sa fac decat sa mai astept inca o saptamana, iar acum am dat peste alta surpriza. Sun de cateva zile la primarie si nu-l mai gasesc pe domnul ala care se ocupa de aceste adeverinte, doamnele de acolo invoca mereu cate o scuza, nu este in birou, este pe teren, au fost votarile etc....
Ca sa fac drumuri pana la acea primarie nu vreau , nu este chiar asa de aproape si sigur voi face cateva drumuri in van.
Cum pot afla ce sa intamplat cu dosarul meu pentru adeverinta, le trimit scris prin posta , curier ?
Exista un model pentru asa ceva, trebuie sa formulez acea scrisoare cu un avocat?
Eu nu m-am ferit de vanzare , in link-ul de mai sus am scris clar ca vreau sa-l vand, am si specificat ca sunt dispus sa pun un pret de vanzare mai mare in acea ( asa am si facut chiar daca platesc un impozit mai mare ) dar cand am vazut cata tevatura si birocratie dupa urma legii mi s-a luat si eram curios daca exista si alta varianta.
Acum am aflat ca exista si varianta cu donatia care intr-un final nu duce la lucruri bune si exista efecte negative mai tarziu.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca in timpul celor 45 de zile apare un preemtor , pot sa renunt la el si sa-l vand persoanei care doresc ?
Am depus acel dosar de preemtiune la primarie, acum trebui sa astept acea perioada ca sa pot lua adeverinta de preemptiune ca sa-l pot vinde, sper sa-l pot vinde prietenului.
Daca apare cumva vreun preemtor pot renunta la el si sa-l vand prietenului, sau sa il donez ?
Am fost la 2 notari si le-am cerut sa-mi spuna daca pot face donatie pentru un teren, ambii notari mi-au spus ca pot face donatie numai rudelor pana la gradul al 3-lea ? Este corect ? Sau ocolesc ei donatiile pentru ca nu au de castigat dupa urma lor (taxe mici) ?
Am un teren extravilat si doresc sa-l vand unei anumite persoane (prieten), am fost la notar sa vad despre ce acte este vorba si m-am lovit de problema legii 17/2014 .
Am inteles ca trebui sa fac acea oferta la primarie + alte acte, pana aici sa zic ca ar fi bine, asta este le fac si pe alea, problema este daca vrea sa cumpere alta persoana acel teren ?
Notarul mi-a spus ca "as" putea sa renunt la clientul ala si trebui sa fac alta oferta la primarie, dar nu stiu in ce conditii si daca se poate.
Pot cumva sa renunt la acel client si sa-i vand terenul prietenului ?
Am reusit sa-mi construiesc o casa la periferia orasului , adresa din C.I este in oras pe apartamentul mamei, iar eu stau mai mult la curte.
Acum m-a rugat o ruda sa-i fac o viza de flotant la adresa unde am construit casa deoarece munceste in oras si are nevoie de acea viza de flotant pentru scoala de soferi (sa nu mearga in localitatea de unde este ea.)
Pot sa-i fac viza de flotant pe adresa casei daca adresa mea din buletin este in oras ?