avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren - legea 17/2014
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren - legea 17/2014

Buna ziua,

Am un teren extravilat si doresc sa-l vand unei anumite persoane (prieten), am fost la notar sa vad despre ce acte este vorba si m-am lovit de problema legii 17/2014 .

Am inteles ca trebui sa fac acea oferta la primarie + alte acte, pana aici sa zic ca ar fi bine, asta este le fac si pe alea, problema este daca vrea sa cumpere alta persoana acel teren ?

Notarul mi-a spus ca "as" putea sa renunt la clientul ala si trebui sa fac alta oferta la primarie, dar nu stiu in ce conditii si daca se poate.

Pot cumva sa renunt la acel client si sa-i vand terenul prietenului ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: vlivius1 , utilizator 20:50, 18 Iulie 2016

Ar fi o solutie sa pun un pret mai mare in oferta decat este in grila notarilor pe zona respectiva?

Bineinteles ca-mi voi asuma plata unui impozit mai mare , dar il vand prietenului.

Buna seara,

Cu aceasta adeverinta de preemtiune este o adevarata aventura.

Pe data de 10.03.2016 am depus dosarul pentru adeverinta si am luat numarul de inregistrare.

Am asteptat cele 45 zile dupa care am sunat la primarie si le-am spus nr de inregistrare, si .... surpriza, mi-au spus ca mai am de asteptat, ca respectivul domn nu a fost cu dosarul la ministerul agriculturii in aceeasi zi in care am depus dosarul si a fost pe data de 19.03. Nu am avut ce sa fac decat sa mai astept inca o saptamana, iar acum am dat peste alta surpriza. Sun de cateva zile la primarie si nu-l mai gasesc pe domnul ala care se ocupa de aceste adeverinte, doamnele de acolo invoca mereu cate o scuza, nu este in birou, este pe teren, au fost votarile etc....

Ca sa fac drumuri pana la acea primarie nu vreau , nu este chiar asa de aproape si sigur voi face cateva drumuri in van.

Cum pot afla ce sa intamplat cu dosarul meu pentru adeverinta, le trimit scris prin posta , curier ?

Exista un model pentru asa ceva, trebuie sa formulez acea scrisoare cu un avocat?

Multumesc.

Buna seara,

Intr-un final a decurs totul corect cu acea adeverinta si am reusit sa vand terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren vlivius1 vlivius1 Buna seara, Am fost la 2 notari si le-am cerut sa-mi spuna daca pot face donatie pentru un teren, ambii notari mi-au spus ca pot face donatie numai ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o situație.... părinții mei vor sa vândă un ... Danut Marius Danut Marius Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa vândă un pamant(cu toate actele in regula)....dar cumpărătorul spune ceva despre PREEMTIUNE si vrea ... (vezi toată discuția)
Vânzare către terț a cotei părți din teren in indiviziune cu promisiune bilaterală de vânzare, fără consultarea celorlalți coproprietari gdracea68 gdracea68 Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o ... (vezi toată discuția)