avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren

Buna seara,

Am fost la 2 notari si le-am cerut sa-mi spuna daca pot face donatie pentru un teren, ambii notari mi-au spus ca pot face donatie numai rudelor pana la gradul al 3-lea ? Este corect ? Sau ocolesc ei donatiile pentru ca nu au de castigat dupa urma lor (taxe mici) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlivius1 , utilizator 08:54, 12 Martie 2016
puteti face donatii oricui...donatiile facute intre rude pana la grad 3 inclusiv sunt scutite de impozit...

In regula, sa-nteleg ca notarii ocolesc acest aspect.

Le-am povestit despre problema aceasta cu terenul www.avocatnet.ro/content/for... .

Am depus acel dosar de preemtiune la primarie, acum trebui sa astept acea perioada ca sa pot lua adeverinta de preemptiune ca sa-l pot vinde, sper sa-l pot vinde prietenului.

Daca apare cumva vreun preemtor pot renunta la el si sa-l vand prietenului, sau sa il donez ?

Multumesc.
Eu zic ca nu notarii ocolesc ci dvs doriti sa ocoliti legea printr o donatie care mai tarziu prin efectele pe care le produce ar putea sa va creeze anumite probleme.
Eram sigura ca vreti sa l vindeti . Vreti sa faceti un act simulat sa ascundeti o vanzare prin donatie.

Eu nu m-am ferit de vanzare , in link-ul de mai sus am scris clar ca vreau sa-l vand, am si specificat ca sunt dispus sa pun un pret de vanzare mai mare in acea ( asa am si facut chiar daca platesc un impozit mai mare ) dar cand am vazut cata tevatura si birocratie dupa urma legii mi s-a luat si eram curios daca exista si alta varianta.

Acum am aflat ca exista si varianta cu donatia care intr-un final nu duce la lucruri bune si exista efecte negative mai tarziu.

Va rog frumos sa-mi spuneti daca in timpul celor 45 de zile apare un preemtor , pot sa renunt la el si sa-l vand persoanei care doresc ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)