avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate Lazar69

Activitate Lazar69

Răspuns la discuția Acte necesare Prima Casa
Aveti dreptate, dar eu imi vad interesul, pentru ca am investit timp si bani in el.
Buna seara,

Mi-a fost aproba dosarul prima casa, in schimb, vanzatorul se cearta cu dezvoltator pe alte subiecte, iar dezvoltatorul refuza sa-i dea hartia aceea care atesta faptul ca nu sunt datorii pe apartament si se poate vinde.

Mentionez faptul ca blocul are curent de tip organizare santier, iar apa se factura tot pe bloc, pe numele dezvoltatorului, chiar daca sunt contoare individuale puse pe fiecare apartament.

Ce pot face pentru a forta dezvoltatorul sa-mi elibereze acea hartie?
Stiu ca fara ea nu pot semna contractul de vanzare-cumparare.
Buna ziua,

Chestia cu datoria este netrecuta in vreun act; este strict o problema de a lor.
In ceea ce priveste actele, in antecontractul semnat este stipulat faptul ca "vanzatorul se angajeaza sa puna la dispozitie bunul impreuna cu tot ceea ce este necesar pentru exercitarea libera si neingradita a posesiei si racordat individual la retelele de distributie a energiei electrice si gazelor, iar intreaga constructie racordata la reteaua de apa si canalizare."
Buna ziua,

Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de la un oarecare vanzator(nu dezvoltatorul)
Blocul are bransament de tip santier la curent, exista contoar la gaz pentru fiecare apartament, iar la fiecare etaj exista cate un contor de apa pentru fiecare imobil in parte. In fiecare luna, dezvoltatorul calculeaza pentru fiecare apartament in parte ce suma datoreaza pentru utilitati.

Problema este ca vanzatorul meu este certat cu dezvoltatorul si acesta mi-a taiat absolut toate utilitatile din aceasta cauza, pretinzand ca are de recuperat o datorie mai veche. Tin sa precizez ca vanzatorul meu nu are nicio factura pe numele lui de la enel, apanova, distrigaz si incearca acum sa obtina facturi pentru aceste utilitati.

In cazul in care nu reuseste sa obtina facturile pe numele lui, ce mai sfatuiti sa fac? Precizez ca actele sunt inca la banca, nu am semnat contractul de vanzare cumparare.

Multumesc!
Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala incadrat in Gradul II accentuat fara revizuire din anul 2009, iar anul acesta implinesc 55 ani. Am citit mai multe discutii de pe forum, dar niciuna dintre ele nu m a lamurit cu exactitate. Am dreptul de a munci dupa ce implinesc varsta de 55 ani, intrucat sunt pensionat oficial? Daca da, sub ce conditii?