avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare Prima Casa

Buna seara,

Mi-a fost aproba dosarul prima casa, in schimb, vanzatorul se cearta cu dezvoltator pe alte subiecte, iar dezvoltatorul refuza sa-i dea hartia aceea care atesta faptul ca nu sunt datorii pe apartament si se poate vinde.

Mentionez faptul ca blocul are curent de tip organizare santier, iar apa se factura tot pe bloc, pe numele dezvoltatorului, chiar daca sunt contoare individuale puse pe fiecare apartament.

Ce pot face pentru a forta dezvoltatorul sa-mi elibereze acea hartie?
Stiu ca fara ea nu pot semna contractul de vanzare-cumparare.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:02, 9 Iulie 2019
Dumneavoastră sunteți cumpărător, nu aveți ce să faceți. Este obligația vânzătorului să-și rezolve problema.
Aveti dreptate, dar eu imi vad interesul, pentru ca am investit timp si bani in el.
Da, numai că din postura de cumpărător nu aveți calitatea de a întreprinde acțiuni în numele vânzătorului. Eventual căutați să cumpărați un alt imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari? Lazar69 Lazar69 Buna ziua, Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de ... (vezi toată discuția)
Contract enel Erimiaflorin Erimiaflorin Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de ... (vezi toată discuția)
Nereguli privind racordarea individuala la utilitati - bloc nou - cdr84 cdr84 Bună ziua, prin prezenta vreau să vă aduc la cunoștință următoarele: - Locuim într-un imobil nou, aflat pe o alee unde mai sunt alte șapte ... (vezi toată discuția)