avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate Caddy23

Activitate Caddy23

Buna ziua,

In cazul in care sotia nu se incadreaza in criteriile pentru a beneficia de indemnizatie de crestere copil, iar eu da, pot intra in CCC beneficiand de aceasta indemnizatie doar pentru 2 sau 3 luni dupa care m-as intoarce la serviciu solicitand stimulentul de insertie pana la implinirea de 2 ani a copilului ?
Daca da, cum se procedeaza dupa nasterea copilului ? Pot lipsi de la serviciu pana la colectarea actelor pentru indemnizatie si voi beneficia de CCC si indemnizatie incepand cu data de nastere a copilului sau vor fi cateva zile in care va trebui sa imi iau concediu de odihna?
Daca am venituri si din profesii liberale,care este suma maxima pe an la aceste venituir ca sa pot beneficia si de indemnizatie de crestere copil?

Multumesc
Respectiv,la estimare pentru anul 2024 la cheltuieli deductibile adaug si suma ptr CASS ?
Pentru anul 2024.
Buna ziua,
Cum pot deduce CASS din impozit (profesii liberale)? Introduc in RJIP si dupa aia la declaratia unica la chletuieli dedutibile trec suma, sau cum trebuie procedat corect ?
Multumesc
Buna ziua,

In cazul in care sunt salariat si pe langa asta obtin venituri din profesii liberale, va trebui sa platesc pe anul 2024 impozit 10% si CASS 10% pe venitul realizat? Mentionez ca am venituri sub 10.000 ron/an.
Multumesc
Buna ziua,
Realizez venituri din profesii liberale,emit o singura factura pe luna fara tva.Va trebui sa emit si eu facturi electronice incepand cu 1 ianuarie 2024 ?
Sotia mea are proprire pe cont din cauza unui imprumut bancar de inaintea casatoriei(un apartament a fost executat silit,dar a ramas inca o suma).In cazul in care parintii mei imi vor dona un apartament,e posibil ca o sa avem probleme ?
Multumescl
Buna ziua,
Am dori sa accesam fonduri prin program PNRR pentru reabilitarea termica a blocurilor.
Sunt doua asociatii de proprietari ,care cuprind in total 9 scari. Intrebarea este cum avem mai multe sanse pentru aceste fonduri respectiv administrativ cum este mai simplu, sa mergem cu cele doua asociatii inainte, sau ne unim intr-o asociatie.

Multumesc
Buna ziua,

Azi am fost amenintat la locul de munca dupa un conflict foarte lung de un coleg ,,sa am grija ce fac in viitor pentru ca poate o sa patesc..."
Ce as putea sa fac eu in acest caz. Totusi este un loc de munca, nu se permit astfel de conportamente. Poate sa porneasca conducerea o cercetare disciplinara impotriva lui ? Cum trebuie sa fac eu o sesizare la firma, cu ce act ?
Buna ziua,

Daca o persoana are datorii la stat(amenzi neplatite), poate sa cumpara un imobil?