avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Caddy23

Activitate Caddy23

Buna ziua,
Realizez venituri din profesii liberale,emit o singura factura pe luna fara tva.Va trebui sa emit si eu facturi electronice incepand cu 1 ianuarie 2024 ?
Sotia mea are proprire pe cont din cauza unui imprumut bancar de inaintea casatoriei(un apartament a fost executat silit,dar a ramas inca o suma).In cazul in care parintii mei imi vor dona un apartament,e posibil ca o sa avem probleme ?
Multumescl
Buna ziua,
Am dori sa accesam fonduri prin program PNRR pentru reabilitarea termica a blocurilor.
Sunt doua asociatii de proprietari ,care cuprind in total 9 scari. Intrebarea este cum avem mai multe sanse pentru aceste fonduri respectiv administrativ cum este mai simplu, sa mergem cu cele doua asociatii inainte, sau ne unim intr-o asociatie.

Multumesc
Buna ziua,

Azi am fost amenintat la locul de munca dupa un conflict foarte lung de un coleg ,,sa am grija ce fac in viitor pentru ca poate o sa patesc..."
Ce as putea sa fac eu in acest caz. Totusi este un loc de munca, nu se permit astfel de conportamente. Poate sa porneasca conducerea o cercetare disciplinara impotriva lui ? Cum trebuie sa fac eu o sesizare la firma, cu ce act ?
Buna ziua,

Daca o persoana are datorii la stat(amenzi neplatite), poate sa cumpara un imobil?
Buna ziua,

Sotia mea lucreaza de 18 ani la o multinationala. Saptamana asta a primit un referat de transfer de pe postul "montator subansamble sef formatie " la "montator subansamble", acest transfer implica si o mutare la un alt compartiment. La motiv apare reorganizare, desfiintare post. La referatul respectiv este atasat o cerere, de parca ea ar vrea acest transfer, cu mentiunea ca salariul va fi redus. Imi puteti pune ce se va intampla , daca sotia nu va semna documentele ?
Buna ziua,

Lucrez la multinationala, mi-au mai ramas 10 zile de concediu pe acest an, din care am vrut sa mai scot 2 zile. Surpriza, cererea de concediu a fost reepinsa se catre HR, pe motivul ca se rezerva 10 zile de concediu pentru sfarsit de an si acum trebuie sa-mi iau concediu fara plata.Vreau sa precizez ca nu sunt singur in aceasta situatie la firma. Comunicatul intern legat de rezervarea zilelor am primit acum o luna.
Buna ziua,

Pot sa intru in somaj tehnic sau concediu de odihna, in cazul in care sotia beneficiaza de concediu pentru parinti, dar eu am venituri si din profesii liberale(este supusa impozitului pe venit).
Buna ziua,

In cazul in care sotia va beneficia de concediu pentru parinti,iar eu obtin venituri, si din profesii liberale,pot sa intru in somaj tehnic sau concediu de odihna.
Daca bine am inteles,da. O sa intreb maine, poate nu am inteles eu bine ceva.
Multumesc