avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ion_cristian73

Activitate ion_cristian73

Buna ziua,
Cunosc o familie sarmana au o situatie financiara rea. Copilul lor tanar de 19 ani a plecat la studii si sa munceasca in strainatate. L-au adus in tara ca a avut niste probleme afara are niste probleme psihice. La intorcere a fost internat la psihiatrie. Doctorii au cerut sa plateasca taxa de 200 lei lunar CAS la finante ANAF. Au platit 3 luni apoi nu au mai platit. Recent a venit hartie de la anaf pe numele copilului sa achite inca 600 lei CAS pe 1 an. Au facut cum s-au priceput o anulare in instanta a executarii silite.
Puteti sa le dati niste sfaturi ce legi sa invoce in apararea lor?
Copilul dupa ce a iesit din spital a stat aprox 6 zile s-au facut demersuri pentru certificat de handicap pe care l-au optinut peste vreo 3- 6 luni ca dureaza la comisie etc. Acum certificatul de handicap ii asigura o subventie de vreo 300 lei pe luna si plata asigurarii CAS. Deci la o persoana care are dreptul la CAS finantele ANAF cer executare silita si cer 600 lei pe care parintii si copilul nu vor sa le platesca pentru ca nu e legal sa ceri la o persoana cu dizabilitati si cu situatie financiara grea sa achite CAS. Ce parere aveti ce legi poate invoca in apararea lui ?
Strange ti toate actele in favoarea dvs, chitante ce ati platit la primarie impozit. Din ce inteleg parintii dvs locuiesc in casa aceea batraneasca cumparata cu chitanta de mana? Vorbiti si cu un avaocat vedeti ce va indruma ce acte puteti invoca in favoarea dvs - ma refer la chitanata de plata a impozitului, facturi etc
Trebuia sa prezinti actele politistului si sa contesti ulterior amenda daca o dadea. Pana la urma cum ai rezolvat cazul, ai contestat in instanta sau ai platit amenda si ti-ai recuperat permisul dupa o anumita perioada ? Sunt si multe abuzuri ale politiei, ar trebui sa aibe camere de luat vederi in sectii si sa puna la dispozitia procurorilor aceste inregistrari.
Ai termen 15 zile sa contesti procesul verbal. In ce valoare este? Daca e suma mica sa nu te mai tarasti prin tribunale poate e bine sa o platesti. Daca e suma mare parerea mea sa o contesti sa ceri transformarea PV in avertisment judecatoresc. PS Scuze nu am vazut ca este postarea din 2014.
Buna ziua, un nepot de al meu fara tata a intrat in niste altercatii cu 2 fosti amici ai lui a sarit sa ii loveasca. Acum e la sectia 8 din Bucuresti da declaratii. Este la prima abatere, faptele sunt grave. Ce credeti ca poate pati? Nu ma pricep la asa situatie, el bause ceva vin inainte de aceste altercatii. Este un conflict mai vechi probabil. Orice sfat poate fi util, va multumim!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu de contestat ; dar nu imposibil ; trebuie sa te lupti sa faci adresa la autoritatea in comunicatii, la protectia consumatorului etc. Si pe viitor schimba abonamentul de exemplu la DIGI unde este nelimitat. Succes!
Am 47 ani si aproape ca nu "se mai poate respira in tara asta de abuzuri" ! Va rog foarte mult sa faceti toate demersurile incusiv in justitie. Am o parere foarte proasta despre politisti, am apelat de 3 ori la ei cu plangere scrisa cand mi-a fost zgaraiata masina, cand am fost inselat pe olx si in alt caz si niciodata nu si-au facut datoria. Incaseaza salarii degeaba si singurul lor scop e sa faca cat mai putin si sa traga mata de coada. Si cand ii intalnesti pe strada sunt plini de ei - ei sunt legea ! Mars MA ! O sa fac facultatea de DREPT si o sa contest la sange fiecare abuz chiar daca e cat un fir de ata ! Nu numai al politistilor ci al tot sistemului PUTRED din tara asta ! Succes !
Buna ziua,

La un dosar de executare silita pe un contract cu CEC.
Este vorba de un executor dintr-un oras de provincie.

CEC a vandut creanta catre Credyt Incaso.

Credyt Incaso a notificat executorul sa continue executia si a depus la dosar de executie un contract cu stersaturi (necomplet), recent a notificat executorul.

Este vorba de un amic al meu Ionescu, l-au notificat ca daca nu plateste in 15 zile ii vor lua apartamentul.
Ionescu intentiona dupa starea de COVID sa dea in judecata cele 2 institutii CEC si Credyt Incaso sa i se scada datoria de aprox 3000 euro.

Sunt niste abuzuri in acest dosar.

Ionescu poarta discutii de 4 ani cu CEC si apoi cu Credyt Incaso sa i se mai scada din sumele de la contract bazandu se pe o datorie FNI catre el in valoare de aproximativ 3000 euro la momentul caderii FNI - garantata de CEC conform unor hotarari de instante din Romania.

Poate fi suspendat dosarul de executie daca se introduce actiune in instanta de contestare? S-a primit o hartie joi, 19 mai. Termenul sa platesca este de 15 zile. Se poate opri executia apartamentului prin Instanta ? Dosarul de executie este pornit in 2016. Amicul meu a scris la Centrala de mediere bancara care au zis ca , firma Credyt Incaso nu poate fi introdusa la mediere bancara, ca nu apar pe lista BNR.

Este vb de un credit de nevoi personale din 2007, creditul a fost achitat catre CEC principalul si mult din dobanzi. A ramas o summa de aprox 20 000 lei dobanzi care a fost vanduta la Credyt Incaso in anul 2018.


Va rog in masura in care se poate sa il ajutati cu un sfat !

Va multumesc anticipat!


ceva similar am patit in Bucuresti; am stat in trafic pe o distanta de 500 metri 1 ora , si peste 300 metri politistii la panda , aveam 84 km. Am contestat procesul verbal in instanta si am castigat in sensul de transformat in avertisment judecatoresc. Cand am cerut ajutorul politiei de vreo 3 ori la niste inselaciuni nu s-au implicat. Cred ca foarte multi politisti au mentalitate de militieni si societatea civila ar trebui sa protesteze foarte , foarte , foarte ferm ! Am intalnit abuzuri si ale localillor care s-au imultit enorm ! Am 2 procese pe rol. Incet incet Romania se transforma intr un stat sufocat de POLITISTI, POLITISTI LOCALI, PROCURORI , Servicii secrete etc Incepe sa imi fie sila
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uite cum vad eu situația.
Trebuie sa Contesti in instanță.

Am avut mai multe procese și dacă nu găsești un prieten avocat sau consilier juridic o să fie puțin mai greu.
Poți invoca valoarea amenzilor care sunt f mari la un venit mediu.
De asemenea tot ce ai spus că te a urmărit etc.
Cere transformarea amenzilor in avertisment !


Succes in motivare și succes in instanta.