avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian2097

Activitate ciprian2097

Discuție Viza de flotant
Va salut!
Exista vreo posibilitate sa imi pot face viza de flotant daca am doar un contract cadru facut cu proprietarul apartamentului in care stau in chirie sau este neaparat nevoie de contract intregistrat la ANAF?
Stiu ca mai era la un moment dat si varianta ca ar putea sa ma ia cineva in spatiu si asa imi pot face viza de flotant.
Iar in cazul in care eu sunt liber marti si miercuri, iar acele 2 zile vor fi sambata si respectiv duminica, angajatorul este obligat sa asigure acel spor suplimentar la salariu sau ca ofere zile libere aferente acelor 2 zile in urmatoarele 30 de zile ?
Acelasi lucru se aplica si in cazul in care zilele libere sunt marti si miercuri spre exemplu si lucrez in weekend ca sa imi fac norma ?
Buna seara,

In cazul in care trebuie sa muncesc pe data de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, acestea fiind zile libere nationale, este angajatorul obligat sa plateasca dublu acele zile sau sa acorde zile libere in conformitate ?
Mentionez ca programul nu este unul clasic de luni pana vineri cu libere in weekend, in cazul meu, liberele pot fi si in mijlocul saptamanii.
Buna seara.

Imi poate oferi cineva textul de lege care prevede ca orele muncite in zile libere national trebuie platite dublu in cazul in care nu s-au oferit zile libere platite si de asemenea pentru orele suplimentare care trebuie platite suplimentar ?
Există vreo lege care să oblige angajatorul să onoreze o cerere pentru concediu fără plată ? Sau există vreo perioadă maximă permisă de lege pentru concediul fără plată ?

Mulțumesc anticipat.
Discuție Fisa postului
Sunt angajat în cadrul unei companii de aproape 6 luni, însă, când am semnat contractul de angajare nu am primit o copie și de la fișa postului. În cazul în care vreau să primesc o copie, există vreo lege care obligă angajatorul să elibereze fișa postului ?


Multumesc anticipat.
Dacă o persoană angajată la o firmă de call center nu este informată nici prin contractul de colaborare, dar nici verbal de faptul că apelurile vor fi înregistrate, pot aceste apeluri să fie folosite în instanță fără acordul angajatului ?
Există vreo lege în acest sens ?
Care este legea care prevede faptul ca o persoana angajata la negru nu poate fi trasa la raspundere nici civil, dar nici penal ?
Salut.

Este valabil un contract de colaborare in conditiile in care este specificat doar numele firmei insa nu exista alte date ale acesteia (CUI, J, sediu, capitalul social) ? De asemenea, exista si foarte mult greseli in scriere si numele meu nici macar nu este scris corect. Nu exista nici o semnatura sau o stampila a firmei. In cazul in care acest contract nu are aceste lucruri, inseamna ca am fost angajat la negru, nu ?

Multumesc anticipat.