avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate VIODA

Activitate VIODA

Am inteles ca s-a actualizat legea pentru bransament gratuit la gaze naturale si energia electrica. Costurile vor fi suportate de catre cei racordati in sistemul energetic national. Aveti noutati in acest sens?
Răspuns la discuția impozit casa
am platit debitul si am solicitat scaderea penalitatilor conform amnistiei fiscale... s-a rezolvat
Care sunt taxele speciale pentru un SRL cu CAEN 0812 Extractia pietrisului si nisipului; extractia argilei si caolinului? Din cate am inteles in afara de taxele de la anaf "750 Taxa pe activitatea de prospectiuni, explorare,exploatare a resurselor minerale" si "755 Redevente miniere" a mai aparut recent o taxa noua care trebuie introdusa in vectorul de la anaf. Multumesc!
Am o casa la care am facut receptia la rosu in anul 2013 si intabularea in 2019. Nu se poate locui nici in prezent in casa respectiva pentru ca nu este racordata la utilitati. De la drumul public principal pana la casa exista 50 de metri de drum privat. Am vazut cateva cazuri in care proprietarii (Cluj si Galati) au dat in judecata primaria, Delgaz-ul si Apavital si au obtinut in instanta dreptul de a fi racordat la utilitati (plus cheltuieli de judecata si daune morale). [ link extern ]
Acest lucru e valabil si daca drumul pana la casa este drum privat? Cand s-a cumparat terenul s-a cumparat si cota indiviza reprezentand partea de drum comun.
Multumesc!
Discuție impozit casa
Am facut receptia la rosu in anul 2013. Intabularea s-a facut in 2019. Nu se poate locui nici in prezent in casa respectiva pentru ca nu se extinde reteaua de energie electrica (300 m) si nu exista nici o racordare la utilitati. Dupa ce am facut intabularea (in ideea ca pot accesa fonduri prin casa verde si sa pun panouri solare - nu ma incadrez pentru ca nu sunt racordat la energia electrica) m-am trezit cu impozit la casa + majorari de intarziere incepand cu anul 2013 de cand am facut receptia la rosu. Este corect sa se impoziteze locuinta din 2013 sau din 2019 din momentul in care s-a facut intabularea? Multumesc!
Persoanele fizice pot beneficia de anularea penalitatilor in conformitate cu noua amnistie fiscala publicată în MOF în 14.05.2020 prin OUG 69/2020 avand in vedere ca se achita toate debitele pana la 31.03.2020 reprezentand impozit cladiri/teren/auto la primarie? Exista un model de cerere in acest sens?
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea era cine poate beneficia in continuare de somaj tehnic dupa 01.06.2020 avand in vedere ca nu pot redeschide pur si simplu activitatea. Si ma refer aici la toate firmele din spatiile gen pallas/mall/egros care nu au acces/intrare separata. Tot in aceasta categorie intra barurile/restaurantele care nu au terase. Sunt prevazute undeva expres in legislatie aceste lucruri? Care sunt activitatile/codurile CAEN restrictionate pentru care firmele pot prelungi somajul tehnic dupa data de 01.06.2020?
Care sunt codurile CAEN pentru care firmele pot prelungi suspendarea contractelor de munca in vederea obtinerii somajului tehnic de la stat? Care sunt activitatile restrictionate in continuare dupa 01.06.2020?