avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate etoma

Activitate etoma

Discuție legea 255/2010
In LEGEA nr. 255 din 14 decembrie 2010 (*actualizată*)
privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local -la articolul 25 aliniat 2 se stipuleaza:
(2) Proiectele cuprinse în programul Ministerului Transporturilor, Departamentului pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Economiei, Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale sau în cele ale autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale, privind dezvoltarea de obiective de interes naţional, respectiv de interes judeţean şi local, sunt scutite de taxele către Inspectoratul de Stat în Construcţii prevăzute de Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările ulterioare, şi de Legea nr. 50/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Cum se interpreteaza articolul - scutire de taxe catre ISC pentru toate lucrarile, sau doar pentru cele executate pe terenuri expropriate?
Răspuns la discuția domiciliu minor
La pronuntarea divortului copilul avea 9 ani si nu a fost audiat, iar relatia dintre mama si copil cat am stat impreuna nu a fost una buna, tocmai de aceea refuza sa o vada.
Răspuns la discuția domiciliu minor
s-a formulat cerere de contestatie la executare dar a fost respinsa ca neintemeiata, acesta fiind rezultatul "Respinge contestatia la executare, ca neîntemeiata. Respinge cererea de întoarcere a executarii silite, ca neîntemeiata"
prin hotarare judecatoreasca domiciliul minorului - acum are 10 ani-este stabilit la mama;
copilul locuieste la tata de aproate un an (de la separarea parintilor respectiv pronuntarea divortului) si refuza apropierea de mama.
mama a pus poprire tatalui pe pensia cuvenita copilului si de cca un an incaseaza acesti bani;
este corect sa incaseze acesti bani doar pentru ca e stabilit domiciliul copilului la ea?nu inteleg,pensia nu este pentru intretinerea copilului?
multumesc pentru raddare!