avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu minor

prin hotarare judecatoreasca domiciliul minorului - acum are 10 ani-este stabilit la mama;
copilul locuieste la tata de aproate un an (de la separarea parintilor respectiv pronuntarea divortului) si refuza apropierea de mama.
mama a pus poprire tatalui pe pensia cuvenita copilului si de cca un an incaseaza acesti bani;
este corect sa incaseze acesti bani doar pentru ca e stabilit domiciliul copilului la ea?nu inteleg,pensia nu este pentru intretinerea copilului?
multumesc pentru raddare!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 21:33, 15 Aprilie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati o cerere in instanta pentru reglementarea situatiei.
s-a formulat cerere de contestatie la executare dar a fost respinsa ca neintemeiata, acesta fiind rezultatul "Respinge contestatia la executare, ca neîntemeiata. Respinge cererea de întoarcere a executarii silite, ca neîntemeiata"
La dvs. se pune problema refuzului copilului de a o vedea pe mama. Din ceea ce relataţi, aţi crescut copilul în familie, împreună, timp de 9 ani; bănuiesc că la divorţ, copilul a fost audiat şi a vrut să locuiască cu mama, deci cade ipoteza că mama, în timpul mariajului, a abuzat copilul sau l-a brutalizat, fiindcă în acest caz, copilul nu şi-ar fi exprimat dorinţa de a locui la mama. Deci este foarte ciudată situaţia asta, cu refuzul copilului de a o vedea pe mama.
Cred că aţi omis să relataţi aici multe elemente importante.
La pronuntarea divortului copilul avea 9 ani si nu a fost audiat, iar relatia dintre mama si copil cat am stat impreuna nu a fost una buna, tocmai de aceea refuza sa o vada.
Cereti stabilirea domiciliului copilului la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.
In plus, cred ca puteti cere si restituirea sumelor trimise mamei ca fiind necuvenite (desigur daca puteti demonstra ca banii nu au fost folositi in folosul si la intretinerea copilei).
Consultati un avocat.

Intr-adevar contestarea executarii silite vi s-a respins pentru ca exista o hotarare judecatoreasca ce va obliga pe dvs la plata pensiei de intretinere, deci obligatia dvs de plata exista (si nu e treaba executorului sa constate justetea obligatiei). E datoria dvs sa reglati lucrurile.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! soț, soție divorțați. minora ramine la mama și ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună ziua! Soț, soție divorțați. Minora ramine la mama și soțul este obligat sa plătească pensia alimentara. Copila este trimisa la bunicii din partea ... (vezi toată discuția)
Casnicie destramata Manxx1 Manxx1 Bana ziua! De 4 zile, pe fondul unor discutii cu impact emotional puternic, sotia a plecat de acasa la mama ei. Suntem casatoriti de 1 an jumate si avem ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Catalin173 Catalin173 Bună ziua! Sunt tare nelamurit..de fapt cred ca nu e destul de corect ceea ce se intampla. De curind am divortat pt ca fosta mea sotie era in Italia de mai ... (vezi toată discuția)