avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate Helena_18

Activitate Helena_18

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat! As dori sa organizez cursuri pentru copii (pictura, teatru, dans, etc). In afara de cursul de formator mai am nevoie de alte cursuri si atestari?
Va multumesc!
Discuție Vanzare teren
Buna seara!
Detin un teren pentru care am cadastru si intabulare. Daca doresc sa vand doar o parte din acest teren trebuie sa fac cadastru pe suprafata mai mica pe care doresc sa o vand?
Răspuns la discuția TVA imobile
Multumesc!Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

5%

Discuție Tva imobile
Buna ziua!

Am vandut un apartament in valoare de 96000euro. Daca vand o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui apartament platesc tva? In caz afirmativ ce cota de tva voi plati?
Discuție TVA imobile
Buna ziua!
In situatia in care am deja un apartament si as mai cumpara unul in suprafata de sub 120mp si sub 100000euro, in februarie anul urmator, ce cota de tva as plati?
Buna seara!
In cazul in care in decursul unui an, persoana fizica vand doua apartamente sau un apartament si o promisiune de cumparare apartament intru la plata TVA sau sunt scutit?
Multumesc!
Multumesc frumos! Va sunt recunoscatoare!

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Impozitarea activitatii dvs se face la norma de venit .
Pana la 1ha suuprafata la arbusti fructiferi si 1.5 ha la pomi pe rod nu se plateste impozit .
Normele se stabilesc de catre ANAF

Codul Fiscal : legea 227/2015

""ART. 106 - Stabilirea venitului anual din activități agricole pe bază de norme de venit

(1) Venitul dintr-o activitate agricolă se stabilește pe bază de norme de venit. Norme metodologice

(2) Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafață (ha)/cap de animal/familie de albine pentru categoriile de produse vegetale și animalele prevăzute la art. 105 alin. (2).

(3) Normele de venit, precum și datele necesare calculului acestora se stabilesc de către entitățile publice mandatate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe baza metodologiei aprobate prin hotărâre a Guvernului, și se publică de către direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, până cel târziu la data de 5 februarie a anului pentru care se aplică aceste norme de venit.

(4) În cazul contribuabililor care realizează venituri din desfășurarea a două sau mai multe activități agricole pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, contribuabilul stabilește venitul anual prin însumarea veniturilor corespunzătoare fiecărei activități.

(5) În anul fiscal curent, pentru veniturile realizate de persoanele fizice individual sau într-o formă de asociere, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale ca îngheț, grindină, polei, ploaie abundentă, secetă și inundații, precum și a epizootiilor ce afectează peste 30% din suprafețele destinate producției agricole vegetale/animalele deținute, norma de venit se reduce proporțional cu pierderea respectivă.

(6) Constatarea pagubelor prevăzute la alin. (5) și evaluarea pierderilor se fac la cererea persoanelor fizice/asocierilor fără personalitate juridică, care desfășoară activități agricole pentru care venitul anual se stabilește pe bază de norme de venit, de o comisie numită prin ordin al prefectului județului/municipiului București, la propunerea directorului executiv al direcției agricole județene/municipiului București, comisie formată pe plan local dintr-un reprezentant al primăriei, un specialist de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, un delegat din partea Administrației Naționale de Meteorologie și un specialist al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

(7) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (5) și (6) se stabilește prin ordin al președintelui A.N.A.F., cu avizul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

(8) Contribuabilii care obțin venituri determinate pe baza normei anuale de venit nu au obligații de completare a Registrului de evidență fiscală și de conducere a evidenței contabile. "

Legume/fructe.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

ce anume produce ?

Buna ziua,

Cum se realizeaza impozitarea in cadrul unei activitati comerciale in cazul unei persoane fizice detinatoare de atestat de producator?
Multumesc!
Buna seara!
In cazul cumpararii unui teren este necesar sa solicit si emiterea titlului de proprietate sau actul de vanzare/cumparare tine loc de acesta?
Multumesc!