avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate AnabelleAngel

Activitate AnabelleAngel

Buna ziua.
In urma cu 6 ani s-a pronuntat divortul, in urma caruia copilul a ramas la sotie. Din acel an am platit pensie alimentara scrisa in hotararea de divort si de cate ori a fost modificat salariul minim pe economie ( care aparea scris in sentinta de divort ) am marit si eu banii trimisi ca si pensie pentru copil. Recunosc faptul ca din motive care nu au depins intru totul de mine am trimis pensia alimentara la 2-3 luni, dar intotdeauna peste suma stabilita de instanta. ( pensia stabilita este de 117 RON si eu am ajuns la 180 RON in momentul actual fara ca ea sa fi cerut majorarea ei. Nu am vizitat foarte des copilul pentru ca fosta sotie era mereu pusa pe scandal si nu am vrut ca minorul sa ia parte la acele discutii intre noi. Au fost tot felul de amenintari, golit de casa, luat lucruri pe care nu le cumparase ea etc. Am inchis ochii la ele, insa nu vreau sa o mai fac pentru ca in continuare, dupa peste 6 ani de cand ne-am despartit, are acelasi comportament cu amenintari la telefon, cu sunat cunoscuti si familie in miezul noptii, etc. Zilele trecute m-a sunat si mi-a mentionat ca primul copil din prima casatorie implineste 18 ani si eu sunt obligat sa ii ridic pensia alimentara la 300 RON in conditiile in care eu am ramas fara un loc de munca momentan. Primul meu copil este inca la scoala si urmeaza sa faca si o facultate, din informatiile mele trebuie sa ii platesc pensia alimentara pana la 25 de ani daca isi continua studiile. Eu stiu ca am inca 2 pensii alimentare de platit si conform legii si a salariului minim pe economie, acesta mie imi iese a fi 177 RON pentru fiecare copil. As vrea sa stiu: care este suma pe care trebuie sa i-o achit fostei sotii pentru cel de-al doilea copil? Daca ma poate chema in judecata pentru abandon familial, atata timp cat am trimis banii , chiar si cate 2-3 luni cand nu am avut un loc de munca? Ce se intampla daca ea nu mi-a dat copilul conform hotararii instantei in acesti ani , la sfarsit de luna, in vacante si de sarbatori?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Răspuns la discuția Amenda ITM neplatita
Multumesc din nou pentru raspuns. Eu nu mai am de gand sa repornesc firma insa as fi vrut sa o inchid de tot. Insa nu stiu daca din cauza lor nu o pot radia. De asta am intrebat daca o las asa, se prescrie si se inchide de la sine? Firma a fost inghetata pe 3 ani don 1.01.2012 si de atunci nu am mai facut nimic pentru ca nu am fost in tara.
Răspuns la discuția Amenda ITM neplatita
Multumesc pentru raspuns. Ce ar insemna sa las lucrurile sa curga de la sine?
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
In anul 2011 am deschis o firma cu domeniu de activitate : activitati de plasare a fortei de munca, cod CAEN 7810, firma in care am functia de administrator. In urma unei amenzi de 5000 RON luate de ITM , pe 8.11.2011 - din cauza lipsei unei autorizatii care ar fi costat 6000 RON ( bani care nu ii aveam la momentul respectiv, fiind cu firma la inceput), a trebuit sa inghet firma, urmand ca dupa cei 3 ani sa o inchid.
Am contestat amenda, dar fara vre-un rezultat intrucat am depus hartiile prea tarziu.. Ulterior am plecat din tara pana in acest an si situatia a ramas nelamurita.
Ajungand anul acesta in tara, am gasit un proces verbal de la Ministerul Finantelor Publice din 29.09.2013 prin care sunt anuntata ca s-a pus popriri pe conturile firmei pentru acea amenda de 5000 RON. .........In urma constatarilor de mai sus rezulta ca debitorul se incadreaza in prevederile art.176 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si este declarat insolvabil, intrucat acesta nu are bunuri sau venituri urmaribile.
Creantele inregistrate de debitorul SC.... SRL, declarat insolvabil prin procesul verbal , vor fi trecute in evidenta separata. De la data prezentului proces verbal se in trerupe aplicarea masurilor de executare silita pentru recuperarea obligatilor fiscale inregistraterestante inregistrate de debitorul declarat insolvabil, precum si calculul obligatiilor fiscale accesoruu aferente acestora ( intocmit in 13.09.2013)
As vrea sa stiu ce este bine sa fac acum. Sa las lucrurile asa si sa se stinga de la sine sau nu.
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Somaj
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Am fost asociat si angajat. Nu imi amintesc exact de cine a fost semnat acel contract in urma cu mai bine de 8 ani
Buna seara,

Azi m-am trezit cu o hartie de la o firma de recuperari care incearca sa recupereze o datorie de 2 luni la o firma de telefonie mobila care a fost facuta in 2010 -2011.
Hartia a venit pe numele administratorului care este cetatean strain care a plecat din tara in 2011 si nu mai este de gasit. Mentionez ca a plecat si cu o suma de bani din firma. Hartia a venit la domiciliul meu intrucat aici era sediul firmei.
Ce pot face in aceste conditii ?
Multumesc anticipat
Discuție Somaj
Buna seara,

Sotul meu a lucrat in Italia mai multi ani. Acum 9 luni, patronul nu a mai avut de lucru si a dat oamenii afara pe rand. I s-au dat acte sa le depuna pentru somaj, dar pana acum, desi a tot sunat sa vada care este situatia dosarului, nu a primit nici un somaj. Ce poate face ?
Răspuns la discuția Sechestru bun mobil
Am discutat , nu vor sa cada la o intelegere. Executorul insa mi-a spus ca nu exista probleme atat cat eu imi voi plati rata pe luna conform intelegerii. Totusi, eu am ramas cu acel proces verbal de sechestru unde scrie ca am 5 zile sa duc masina, actele si cheile. Am incercat, dar normal nu imi dau nimic scris ca atata timp cat platesc nu o sa am surprize neplacute.....
Răspuns la discuția Sechestru bun mobil
Va multumesc pentru raspuns