avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate TeoTea

Activitate TeoTea

Buna seara!
Pentru consumatorii de energie electrica non-casnici exista undeva reglememtat ca e obligatia emiterii facturilor de regularizare la maxim 3 luni, ca si in cazul consumatorilor casnici , prin OUG 143/2021?
Multumesc!
Buna ziua!

Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva, punctul 3.2 din ordinul nr.29/N din 1993 pentru contorizarea apei la populatie, institutii si agenti economici, daca perioada in care contorul nu a functionat 27 luni si compania furnizoare de apa nu a remediat problema , si acum factureaza la o medie a ultimelor 10 luni inainte de defectiune, este corect? Societatea nu a mai avut activitate, consumul a fost zero, acum au inlocuit contorul si actureaza regularizari pe 27 luni.
Multumesc!
Buna ziua!

Stiu ca trebuie sa fie minim 42 de zile dupa data nasterii, insa pt sa zicem o marja de eroare, ca fie sigur ca vor fi cele 42 zile, cat de repede se poate acorda acest concediu? Adica pt o data probabila a nasterii de 04.08.2019, nu se poate mai repede, legal, de 07.06.2019? Multumesc!
Buna tuturor, societate neplatitoare de TVA, cu cod de TVA pt achizitii servicii intracomunitare, primeste factura de la o societate din Italia cu cod valid in VIES, transport de bunuri ,( diverse bunuri o expozitie)transportul a fost facut doar pe teritoriul Italiei, de la port, la locul expozitiei, factura fara TVA. Conform art.278 , asa- i ca nu trebuie sa platesc eu TVA in Romania si sa declar in 301 si 390? Multumesc!
Buna ziua!

Mai multi membrii ai unui ONG castiga un proiect , ei toti sunt autori, fiecare in parte cu contributia sa, contrectul de realizare( contrect de comanda) e semnat intre ONG si insitutie a statului, ce obligatii declarative are ONG-ul ! E pe partea de drepturi ce autor si fiecare persoana fizica va plati in parte? Multumesc!
Se poate incheia un contract de comodat intre o persoana fizica -comodant si o srl -comodatar, in care comodantul sa suport toate cheltuielile? Multumesc!
Discuție Cod CAEN
Buna seara! O microintreprindere doreste sa desfasoare o activitate de distribuitie, cam ce ar face un agent vanzari, incheind un contract cu o alta societate care detine produsele. Ar putea face acest lucru si ce cod CAEN ar trebui sa aiba? Multumesc!
Buna ziua!

Pentru o SRL deschisa in decembrie 2017, ce va avea activitate in regim ambulant de vanzare inghetata la tonete ( la diferite targuri si piete), ce autorizatii trebuie sa obtin? Multumesc!
Buna ziua!

Am primit o factura de achizitie telefon cu plata in rate.
Este facturata toata valoarea, iar ratele vin pe fiecre factura de servicii telefonie , ca o instiintare de plata.
ca achizitie ar fi 214=404, dar pt ca platesc in rate trebuie sa inregistrez concomitent si 404=167?
Multumesc!
Dragi colegi, srl parte a unui MLM incaseaza comisioane, nu sunt fixe si nu este o precizare clara in contract, cum pot demonstra ca doar acelea sunt veniturile obtinute? Multumesc!