Nu pot sti de ce a taiat doar teava de apa calda. Nu a fost taiata de el, asa a cumparat apartamentul. Nu imi pot da seama cum si de ce ii incomoda pe vechii proprietari. Spuneam ca celorlalti vecini le curge apa calda, deci excludem ca in blocurile comuniste nu exista apa calda.
Intr-adevar, pe timpuri nu prea ajungea apa calda peste tot din cauza retelei neperformante.
Din pacate nu pot pune o schema dar incerc sa ma explic.
Doar in spatiul vecinului exista coloana principala de apa. Din coloana principala pleaca 2 tevi. Dupa 30 de cm de teava din coloana principala exista un T (o bifurcatie) una vine spre mine iar alta spre necesitatile lui. Teava a fost taiata inaintea T-ului (pt. mine fiind practic coloana principala).
Sper ca m-am facut inteles.
Multumesc.
@ynocenta,
Multumesc pentru acest raspuns foarte detaliat.
Presedintele asociatiei de proprietari nu a reusit in niciun fel sa intre la el. I-a fost deschisa usa dar a motivat ca nu il intereseaza, el nu desfiinteaza biblioteca.
Eu in acest caz. Fac o cerere si merg cu ea la Judecatorie impreuna cu hartia de la primarie, dar in acelasi timp actionez si asociatia de proprietari? Sau doar vecinul?
Intr-un formulat tip gasit pe internet, imi cere CNP-ul vecin-ului, nu il am si nu am de unde sa il iau.
Ma puteti cumva ajuta cu un model de cerere pe care sa il redactez si pe care sa ma pot baza?
Nici vorba sa imi pot trage din alta parte apa calda. Ar trebui sa sparg jumatate din apartament. Cat despre montare boiler/instant ar fi o varianta dar nu o doresc. Vreau doar sa imi fac dreptate. Cred ca e momentul potrivit :)
Va deranjez cu o intrebare, sper ca postez in locul corect, daca nu rog un administrator sa mute discutia la locul potrivit.
Problema mea este urmatoarea. Am cumparat un apartament anul trecut in luna August. WC-ul de serviciu nu era folosit ca catre vechii proprietari, eu l-am renovat in totalitate si doresc sa il folosesc. Problema este ca apa calda din acest spatiu, nu functioneaza. Functioneaza doar apa rece.
Motivul pentru care nu functioneaza este ca vecinul de langa mine, in locul WC-ului de serviciu si-a facut o biblioteca iar unde dintre tevi (de unde sunt alimentat eu) cu siguranta a fost taiata.
Vecinii de sus au apa calda toti, iar acest vecin a cumparat apartamentul asa.
Problema e ca nu da curs deloc acestei probleme, pur si simplu nu raspunde la usa si o singura data cand am reusit sa vorbesc cu el a spus ca el nu isi demonteaza biblioteca.
Am informat asociatia de proprietari. Am facut plangere la primarie, au venit au verificat, nu l-au gasit, mi-au lasat o foaie si mi-au spus ca nu am ce face decat sa il actionez in judecata.
Nu am avut niciodata contact cu asa ceva. Am sunat la Judecatoria sectorului 6, mi-au spus sa vin cu o cerere facuta.
Ma puteti consilia in aceasta problema va rog inainte de a merge acolo incat sa merg pregatit? Ce pot face?