avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa taiata de vecin din coloana.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa taiata de vecin din coloana.

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare, sper ca postez in locul corect, daca nu rog un administrator sa mute discutia la locul potrivit.

Problema mea este urmatoarea. Am cumparat un apartament anul trecut in luna August. WC-ul de serviciu nu era folosit ca catre vechii proprietari, eu l-am renovat in totalitate si doresc sa il folosesc. Problema este ca apa calda din acest spatiu, nu functioneaza. Functioneaza doar apa rece.
Motivul pentru care nu functioneaza este ca vecinul de langa mine, in locul WC-ului de serviciu si-a facut o biblioteca iar unde dintre tevi (de unde sunt alimentat eu) cu siguranta a fost taiata.
Vecinii de sus au apa calda toti, iar acest vecin a cumparat apartamentul asa.
Problema e ca nu da curs deloc acestei probleme, pur si simplu nu raspunde la usa si o singura data cand am reusit sa vorbesc cu el a spus ca el nu isi demonteaza biblioteca.

Am informat asociatia de proprietari. Am facut plangere la primarie, au venit au verificat, nu l-au gasit, mi-au lasat o foaie si mi-au spus ca nu am ce face decat sa il actionez in judecata.

Nu am avut niciodata contact cu asa ceva. Am sunat la Judecatoria sectorului 6, mi-au spus sa vin cu o cerere facuta.
Ma puteti consilia in aceasta problema va rog inainte de a merge acolo incat sa merg pregatit? Ce pot face?

Multumesc anticipat.
Aveti dreptate in totalitate, insa eu daca as fi in locul dvs. m-as opri la faza cu judecatoria pentru ca va complicati. In final o sa aveti o hotarare favorabila, insa de pus in executie va trebuie un pluton de jandarmi.
Mai bine, incercati sa va trageti apa calda din alta parte a casei sau sa va montati ceva electic, un boyler mic, un instant si ati rezolvat cazul.
La timpul potrivit o sa discutati cu vecinul dvs. - deh, cu vecinii trebuie sa ne avem relatii bune, depinde de noi...
Mult succes!
Nici vorba sa imi pot trage din alta parte apa calda. Ar trebui sa sparg jumatate din apartament. Cat despre montare boiler/instant ar fi o varianta dar nu o doresc. Vreau doar sa imi fac dreptate. Cred ca e momentul potrivit :)

Multumesc pentru sfat!
Spuneti ca vecinii 'de sus' au apa calda. Cum ajunge apa la ei daca teava e taiata ?
Problema esentiala o constituie aspectul ca la nivelul instalatiei comune,a fost operata o interventie neautorizata in urma careia a fost intrerupta furnizarea apei calde la apartamentul dv
In situatia in care amiabil nu puteti solutiona,nu va ramane decat varianta actionarii in instanta a vecinului,in temeiul disp L nr 230/2007
Art. 4. - (1) Asociaţia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii.
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
Art. 14. - Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

Art. 17. - Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
Art. 18. - În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
Din pacate nu pot pune o schema dar incerc sa ma explic.
Doar in spatiul vecinului exista coloana principala de apa. Din coloana principala pleaca 2 tevi. Dupa 30 de cm de teava din coloana principala exista un T (o bifurcatie) una vine spre mine iar alta spre necesitatile lui. Teava a fost taiata inaintea T-ului (pt. mine fiind practic coloana principala).

Sper ca m-am facut inteles.
Multumesc.

@ynocenta,

Multumesc pentru acest raspuns foarte detaliat.
Presedintele asociatiei de proprietari nu a reusit in niciun fel sa intre la el. I-a fost deschisa usa dar a motivat ca nu il intereseaza, el nu desfiinteaza biblioteca.

Eu in acest caz. Fac o cerere si merg cu ea la Judecatorie impreuna cu hartia de la primarie, dar in acelasi timp actionez si asociatia de proprietari? Sau doar vecinul?

Intr-un formulat tip gasit pe internet, imi cere CNP-ul vecin-ului, nu il am si nu am de unde sa il iau.
Ma puteti cumva ajuta cu un model de cerere pe care sa il redactez si pe care sa ma pot baza?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)
Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari bodomuller bodomuller locuiesc intr-un bloc situat in Dr. Taberei din Bucuresti care este constituit in Asociatie de propietari. De cdeva timp nu-mi curge apa calda la bucatarie, am ... (vezi toată discuția)