avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen1981

Activitate Carmen1981

Buna ziua,
nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare. Daca da imi cer scuze :) In cazul in care ai custodie exclusiva (tatal lipseste din viata copilului), exista vreo lege prin care sa se acorde CM pentru mama atunci cand copilul este bolnav (are febra mare si nu poate merge la scoala sau la afterschool? Mentionez ca sunt mama unui baietel de 7 ani si jumatate , lucrez si am custodie exclusiva. Multumesc mult!
buna ziua, in cat timp se poate obtine acest ordin de protectie ? din pacate, fostul sot continua cu amenintarile....
Am depus plangerea penala, Acum urmeaza prima parte: cercetarea penala (de catre politie). Inca nu am achitat onorariul de 4000 de lei pentru depunere plangere si asistare la audieri. In principiu, eu mai mult de 4000 pt tot procesul nu am de unde sa-i dau. Asa ,ca ma gandesc sa-i spun ca ii pot da acum un avans si restul la finalul procesului. Daca accepta asa bine, daca nu...asta e. Incerc sa gasesc o alta varianta.
As mai avea o intrebare: se poate obtine un ordin de restrictie? daca da, in ce conditii?

Multumesc!

Deci, fiecare isi pune cat considera,
Multumesc pentru raspuns.
O zi usoara!
Buna ziua,
Am depus o plangere penala impotriva fostului sot pentru amenintare si santaj. Sunt reprezentata de un avocat. As dorii sa stiu si eu estimativ care ar fi, pt Bucuresti onorariul in acest proces. Pana acum trebuie sa platesc 4000 de lei pentru redactare plangere penala
si asistare in fata organelor de urmarire penala. Si atat!
El nu mai locuieste in Romania, iar adresa din straintate este una temporara. Urmeaza sa se mute. Deci, el oricum in tara nu va fi de gasit, doar daca il anunta chiriasii ca a primit citatie(apartamentul lui este inchiriat) iar in Anglia exista riscul sa nu fie gasit deloc....Aici e de buba.
da, aveti dreptate. Cred ca nu m-am exprimat corect. Evident ca actiunea va fi depusa in Romania. Este vorba de adresa unde va primii el (sotul)documentele de divort: adresa din Romania sau cea din Anglia, care este temporara. Am inteles ca daca primeste documentele in tara (desi el este plecat), pensia alimentara se va calcula la salariul minim pe economie , iar daca primeste documentele de divort acolo, pensia va fi conform cu venitul lui de acolo. Deci, este vorba pana la urma: ce adresa a sotului pot declara? pe cea in Romania sau cea din straintate...
Eu vreau sa obtin o pensie alimentara corecta pentru fiul notru. cam despre asta este vorba
Multumesc mult
Buna ziua,
Sunt despartita de sot de 5 luni de zile . Acum m-am hotarat sa divortez. Avem si un copil minor (4 ani)
Problema este ca el din luna aprilie a plecat in straintate, iar in septembrie urmeaza sa se mute din locuinta unde sta acum.
Intrebarea mea este: unde sa depun actiunea? in straintate sau in tara? In tara el nu mai are serviciu iar pe mine m-ar interesa sa obtin o pensie alimentara corespunzatoare cu venitul lui din straintate nu cu cel din tara. In tara pensia alimentara va fi calculata la salariul minim pe economie si nu-mi convine, pt ca el in straintate din cate am inteles castiga peste 1000 de euro.
Va multumesc pentru raspuns.