avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate albuemanoil

Activitate albuemanoil

Răspuns la discuția Raspunderea administratorului
pentru domnul Adam Grecu : modul in care se aplica legea 230 / 2007 este stabilit de Guvernul Romaniei ! prin HG 1588 / 2007 . Daca veti avea rabdarea si bunavointa sa cititi articolul 6 din acest HG veti intelege ca fara acordul de asociere intre proprietari , asociatia nu ia nastere iar postul de administrator nu se creeaza . si... invers, daca acordul se rupe , asociatia dispare si dispare si locul de munca al administratorului . Oricum... sper ca realizati faptul ca administratorul este angajat de presedinte pentru a administra proprietatea comuna in interesul proprietarilor , nu in interesul propriu sau a altor persoane si entitati dupa vechea deviza... JUMATE STATU-JUMATE BAIATU... iar proprietarii investesc intre 20000 si 100000 euro intr-un apartament si proprietatea comuna nu pentru a face BURTA MARE acelui angajat care se ocupa de administrare . Este pe intelesul dvs . ce am scris ?
pentru rezolvarea situatiei este necesar , FARA VALURI MARI, IN ORDINE , sa fie facuti urmatorii pasi : desfiintarea asociatiei mari , infiintare asociatie in fiecare bloc , toate asociatiile de bloc se unesc intr-o FEDERATIE de asociatii pentru costuri cat mai mici si pentru a se respecta dreptul de proprietate
sa stiti insa ca si domnu ADIMANEA are dreptate ! cele trei pozitii , albuemanoil , adimanea , adam grecu se pot armoniza doar daca admitem ca terasa blocului unde este antena nu este proprietatea comuna a tuturor celor 500 membri si , deci nu poate fi gestionata si administrata LEGAL de asociatie.nu toti cei 500 membri detin conform actelor notariale de proprietate cote- parti indivize de proprietate !
Excelent pusa problema , domnul meu ! dupa parerea mea , banii trebuie sa revina detinatorilor de cote-parti indivize din terasa pe care este amplasata antena . terasa in discutie nu este proprietate comuna pentru toti membrii asociatiei. deci... nu este proprietatea comuna administrata si gestionata legal de asociatia de proprietari . cota de detinere cote-parti indivize este atestata de actele notariale de proprietate si nu de mofturile unuia si altuia !
Răspuns la discuția Raspunderea administratorului
dvs trebuie sa administrati proprietatea comuna in interesul proprietarilor ei si in conformitate cu acordul de asociere . daca acordul dispare , se rupe , asociatia dispare si ramaneti somer si bun de plata fata de proprietari pentru eventualele prejudicii aduse.
daca veti avea rabdarea sa cititi cele 2 articole din legea 241 / 2006 reactualizata veti elimina INCERTITUDINEA care va bantuie !
Cum raspund in fata legii si in fata PROPRIETARILOR administratorii care nu respecta vointa manifestata in ACORDUL DE ASOCIERE de catre proprietarii proprietatii comune ?

Aceeasi intrebare referitoare la CENZORI , MEMBRII COMITETULUI , PRESEDINTE. cu siguranta ca cei interesati ca proprietarii sa nu aiba un raspuns la aceste intrebari se vor grabi sa stearga mesajele sau chiar intreaga discutie !
da , este corect citata legea 230 /2007 , dar este generalitatea.particularitatea este stabilita de proprietarii acestei proprietati comune in acordul de asociere conform HG1588 /2007 art.6(3)d , unde se spune ca se enumera si (atentie !) se descrie proprietatea comuna ! mai trebuie sa spunem ca HG 1588 stabileste cum se aplica legea 230 /2007 . deci , din punctul meu de vedere si al legislatiei proprietatea comuna ce urmeaza a fi gestionata si administrata de catre asociatie este BINE DEFINITA . orice adaugire sau eliminare se face cu acordul proprietarilor proprietatii comune asa cum stabileste legea. salariatii asociatiilor care stabilesc cu de la sine putere ce si cum se administreaza , nerespectand acordul de asociere , comit un ABUZ IN FUNCTIE si vor raspunde in fata legii pentru eventualele prejudicii aduse proprietarilor
cred ca intrebarea mea este foarte CLARA : PROPRIETATEA COMUNA poate fi folosita de A P ? Este posibil sa existe PROPRIETATE COMUNA care poate fi folosita de A P si P C care nu poate fi folosita de A P ? Insa mesajul dvs mai naste o nedumerire ! Proprietatea comuna nu este cea consfintita de proprietarii care se asociaza , prin vointa lor , in ACORDUL DE ASOCIERE ? Ce gestioneaza si administreaza A P ? Proprietatea comuna consfintita de proprietari in acordul lor de asociere sau ceea ce trece prin mintea presedintelui si administratorului de A P ?
Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceste REPARTITOARE DE COSTURI sau apometre individuale , asa cum le denumiti dvs , fac sau nu parte din proprietatea comuna administrata de asociatiile de proprietari. Astept si justificarea legala a raspunsului dvs . Multumesc anticipat !