avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre individuale de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre individuale de apartament

Asociatiile de proprietari au atributii legale de administrare si gestionare a acestor repartitoare ? Ce spune legislatia ? Interpretari .
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 14:04, 25 Octombrie 2016
Apometrele individuale sunt in proprietatea fiecarui proprietar de apartament. Proprietarul le achizitioneaza, le instaleaza cu instalator, anunta asociatia care va pune sigiliul pe ele ingegistrand indexul initiala si apoi luna de luna indexul, determinand in acest fel consumul de apa.
Interpretati cum vreti dumneavoastra dar important este ca proprietarii isi instaleaza aceste apometre pentru ca administartorul asociatiei sa poata determina consumul cat mai corect.
Comitetul executiv poate stabili printr-un regulament la nivelul asociatie, modul de citire a acestora, data lunara de citire, modul de repartizarea a eventualelor diferente de apa, cantitatea de apa repartizata unui proprieatr in cazul cand nu se citeste indexul intr-o luna, modalitatea de regularizare a consumului s.a.m.d.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceste REPARTITOARE DE COSTURI sau apometre individuale , asa cum le denumiti dvs , fac sau nu parte din proprietatea comuna administrata de asociatiile de proprietari. Astept si justificarea legala a raspunsului dvs . Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
albuemanoil, utilizator
Nu fac parte din proprietatea comuna. Am spus si mai sus ca sunt ale fiecarui proprietar care le-a achizitionat.
Demonstrati-mi dumneavoastra contrariul bazandu-va pe legi asa cum solicitati.
cunosc situatii in care asociatia are fonduri mari si din ele au schimbat toate apometrele care au devenit proprietatea asociatiei.

In situatia dumneavoastra apometrele sunt luate in evidenta prin decizie a comitetului: daca cine va monteaza apometre trebuie sa faca dovada ca ele au sigilii, ca sunt montate corect. In aceasta situatie indexul acestor apometre sunt luate in considerare la efectuarea calculelor.

Remarca personala: tonul imperios nu se potriveste cu tonalitatea de pe acest forum.
@amvirdan , spuneti ca aveti la cunostinta ca sun asociatii care au fonduri mari si au schimbat apometrele individuale , intrebare , este legal ? ca din fondurile asociatiei sa se schimbe apometrele din propietatile individuale ?

Alte discuții în legătură

Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)
Are dreptul asociatia de locatari sa ma taxeze pt un consum foarte mare de apa si sa nu regularizeze din urma atunci cand aduc citirea?! Andralore Andralore Buna ziua. Are dreptul asociatia de locatari (inca nu e asociatie de proprietari cf noii legi) sa refuze sa regularizeze consumul foarte mare taxat pe lunile ... (vezi toată discuția)