avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate Nata88

Activitate Nata88

Lipsa proces-verbal si preaviz asociatie de proprietari reparație parte comună țeavă scurgere.
Buna ziua,
Un SRL a cumparat un spațiu(apartament) la parter si l-a renovat. Apartamentele de la etajele 1-4 nu erau locuite in acel moment. După câteva luni a fost inundat. Proprietarul spațiului a umblat pe la asociație, a luat legătura cu ceilalți vecini pentru a stabili cauza si sursa inundației, asociatia era pasiva.
Dupa o luna s-a dovedit a fi la et.2 unde proprietarii puteau sa vina abia peste 3 săptămâni ca sa poată avea cineva acces in apartament. S-a așteptat revenirea proprietarilor fara vreo presiune.
Cand s-au întors si-au dat seama ca la etajul 4 erau niște chiriași si au început sa folosească instalațiile sanitare, iar la et. 2 se scurgea toata apa.
S-a dovedit ca de ani buni au loc inundații pe aceasta coloana si nu s-a rezolvat nimic pana acum.
Cineva din asociație a chemat o firma specializata, care a propus înlocuirea țevii de scurgere de sus pana jos.
Cei de la asociație au inceput sa facă o presiune enormă pe toți de a plăti imediat firma care urmează sa execute lucrările.
Dar, in schimb nu s-a facut nicio adunare generală, nu s-a semnat vreun proces-verbal, nici nu se cunoaște cine executa lucrările, in cat timp, care sunt garanțiile. S-au cerut banii si accesul imediat in apartamente, fara preaviz.
Teava de scurgere noua se montează prin aerisirea părții comune si teava veche va rămâne aerisire?Cât de corect e asa, nu știm.
In cazul in care intr-o anumita perioada pot aparea din nou probleme cine trebuie sa-si asume daunele ulterioare, neexistând nicio hârtie. Si daca peste un an firma de instalații nu mai există cine mai oferă garanțiile?

Mulțumesc frumos
Sunt 4 copiii si o hotărâre judecătorească de 1/6 pentru fiecare.
Am întrebat pentru cei 2, din cealaltă căsătorie, unul major care a renunțat pentru 1 ani la master si unul minor.
Pana acum fiecăruia i s-a plătit pensia asa cum a stabilit judecătorul. Majorul nu tine legatura cu părintele.
L-a anuntat prin mesaj WhatsApp ca muncește si sa nu-i mai pună pensie alimentara.
Întrebarea e dacă părintele tine cont de mesajul scris, se conformează si nu plateste majorului si mărește pensia de întreținere pt cel minor conform procentului stabilit?
Vb de cei 2 copii care nu locuiesc cu părintele.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Începeți cu descrierea situației, că apare un copil la final și nu știm ce e cu el.
Cât despre major, tatăl trebuie să țină legătura cu el. Nu înțeleg ce vrea să spună: rămâne doar cu mesajul trimis?... Până acum copilul s-a ales doar cu o pensie de la tatăl său, relații personale nu au?
Cât despre al doilea copil, depinde de situație, vârstă, nevoi, hotărâre dacă există, mod de stabilire pensie etc.

Pauza plata pensie intretinere copil major studii.
Buna ziua,
Tatal platea pensie alimentara copilului major aflat in continuarea studiilor.
Anul acesta a terminat facultatea si a intrat la master.
In septembrie primește mesaj ca a renunțat pt un an la master si acum muncește si se va întoarce la anul la facultate.
Cum trebuie sa procedeze tatal, rămâne doar cu mesajul trimis sau are nevoie de vreo hârtie oficiala(munca, facultate).
Menționez ca majorul cat si celalalt parinte au încercat cu executari silite, actiuni in instanță in trecut, chiar dacă obligațiile au fost respectate mereu.
In cazul in care nu mai primește pensie de intretinere majorul, diferenta procentului stabilit de instanță se plateste celuilalt copil minor?
Multumesc frumos!
Un SRL, neplătitor de TVA, (3%impozit) a cumparat un spațiu comercial pentru cabinet medical. Pentru ca cei de la DSP au anumite standarde de funcționare si autorizare am fost nevoiți sa amenajam spațiul cu o firma de meseriași.
Am pus gresie in loc de parchet, am vopsit pereții, am schimbat ușile.
Cum putem inregistra cheltuielile pe societate fara a i se mari valoarea spațiului comercial, sa nu plătim un impozit mai mare la el decât valoarea înregistrată inițial prin decizia de impunere.
Ce ar trebui sa treacă firma de construcții in procesul -verbal de finalizare, deviz de lucrări.
Mulțumesc frumos.
Punct de lucru cu 2 coduri CAEN ONRC
Bună ziua,
Îmi puteți spune va rog dacă am cumpărat un spațiu comercial cu 3 camere în care vreau sa desfășor 2 activitati - 2 coduri caen secundare diferite, dar din aceeași categorie - asistenta medicala.
1. Trebuie sa fac 2 cereri separate pentru fiecare cod CAEN?
2. În cerere la adresa trebuie trecut si camera/camerele unde se va desfășura fiecare activitate cf codului CAEN?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua!
Un SRL a cumparat un spațiu comercial (fost apartament) care are o adresa in contractul de cumparare.
Balconul/accesul din strada aceluiași spatiu este construit pe terenul primăriei care are alta adresa in contractul de închiriere.
Va fi o problemă la ONRC pt certificatul constatator?
Care sunt masurile legale de a rămâne o singură adresa in ambele contracte.
Mulțumesc frumos!
Cine plătește onorariul executorului judecătoresc.
Executorul.judecatoresc vrea sa închidă dosarul de executare pt ca nu exista o creanță pt pensia intretinere copil minor, dar obliga debitorul sa plătească onorariul.
Este legal sa -i ceara părintelui care-si îndeplinește obligațiile stabilite de instanță sa plătească acest onorariu în situația în care creditoarea si-a asumat cererea depusă.
Mulțumesc frumos!
Am uitat sa menționez ca plățile sunt la zi, nu exista nicio restanță, se plătește chiar un pic mai mult decât ar trebui.
De fiecare data, după ce s-au trimis dovezile plăților nu am primit niciun răspuns din partea executorului judecătoresc.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Atata timp cat nu se plateste de buna voie.

Dosar de executare durata pensie intretinere copil minor
Buna ziua!
Imi puteti spune va rog cat poate fi deschis un dosar de executare silita pentru verificarea platii pentru pensie intretinere copil minor?

Executorul judecatoresc a trimis o adresa in octombrie 2023 prin care cere sa se prezinte dovada platii din ianuarie 2023- pana in spetembrie 2023.
I-au fost trimise dovezile in copie pe-email.Niciun raspuns.

Revine in ianuarie 2024 si cere dovada platilor pentru octombrie -decembrie 2023.
I se trimit copiile. Niciun raspuns

Noiembrie 2024 executorul revine cu adresa prin care cere suma si data platilor din anul 2023(pe care le are deja) si pentru anul 2024.

In ce masura si temei legal judecatorul are dreptul sa ceara la anumite intervale de timp dovada platii pensiei de intretinere fara a trimite un raspuns sau inchiderea dosarului de executare?
Cat poate sta deschis acest dosar de executare, pentru ca actiunile executorului deja devin hartuire?

Multumesc frumos!
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
1.Toți care postează aici pe forum caută răspunsuri pentru interesul propriu.
Am pus o întrebare pentru a primi un răspuns concret.
2. Hotărârile CL nu sunt afișate public pe site-ul primăriei. Transparenta este 0.
3. La orice cerere/sesizare/reclamație adresată unei instituții publice, cea din urma are la dispoziție 30/45 zile sa răspundă cu DA/NU și motivarea.

adriandimitriu a scris:

1. intrebarea e atat de tehnica incat ma intreb care e interesul dvs. raspunsul e fie elaborat, fie o lista de normative.
2. aici e mai simplu: daca exista o HCL care sa specifice oportunitatea concesionarii, atunci primaria se va ocupa. si va face publica aceasta intentie. cererile depuse anterior HCL nu au nici o valoare fiind depuse fara nici un suport. informati-va