avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate MoniqueRO

Activitate MoniqueRO

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca un contribuabil poate avea in acelasi timp statut de platitor si neplatitor de TVA? Mai precis, poate avea un CIF cu TVA (inreg fiscala in scop de tva, cu RO....) si un CIF fara RO (doar inreg fiscala)? Repet: in acelasi timp. Speta este urmatoarea: ANAF zice ca un srl e platitor de tva si are un CIF cu TVA din 2006 iar platitorul are un CIF fara TVA, eliberat in 2009......naucitor, nu? Desi, pe registrul on line, nu figureaza nici unul dintre acestea...si mai naucitor! Iar contabila sustine ca ar trebui sa le aiba pe ambele,(certificate) in acelasi timp....Puteti va rog sa ma luminati putin?? Va multumesc anticipat!
Suntem angajati ai unui SRL, si acesta este partener intr-un proiect international finantat d ela UE, pt o perioada de 4 ani. Cum este legal sa fim platiti pentru orele/zilele lucrate pe proiect?
Multumim pentru orice informatii, trimiteri catre o baza legala, exemple si sau orice indrumari....
Suntem angajati ai unui SRL, si acesta este partener intr-un proiect international finantat d ela UE, pt o perioada de 4 ani. Cum este legal sa fim platiti pentru orele/zilele lucrate pe proiect?
Multumim pentru orice informatii, trimiteri catre o baza legala, exemple si sau orice indrumari....
Multumesc mult!
Multumesc. Am verificat si rezultatul este:
Persoana impozabilă....... avand codul de inregistrare în scopuri de TVA RO..........., figurează la data de 07.03.2017 in Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare conform art. 324 alin.(16) din Codul fiscal, cu următoarele informații:

1. Inregistrare 27.12.2012 - aplica TVA la incasare de la 01.01.2013

2. Data de la care aplică sistemul TVA la încasare: 01.01.2013 Data până la care aplică sistemul TVA la încasare 26.05.2016 ; Data actualizarii 15.07.2016; Data publicarii 16.07.2016; Tip actualizare: Radiere

Intelegerea mea este ca ACUM suntem radiati din acest Registru si daca dorim sa platim in continuare TVA la incasare ar trebui facuta cerere....DACA nu, suntem platitori de TVA "clasici"...e corect asa? In firma sunt si alte pareri...:)
Multumesc.
Buna ziua,

Avem urmatoarea speta:
Din cauza unor modificari in structura Comitetului Director, in data de 17.06.2016 am pierdut calitatea de Persoana impozabila înregistrata în scopuri de TVA, implicit am fost radiati si din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.
In urma demersurilor facute, am redobandit in 23 septembrie 2016 calitatea de persoana impozabila înregistrata în scopuri de TVA dar nu ne este foarte clar daca am redobandit automat si calitatea de persoana impozabila care aplica TVA la incasare.
Ne puteti ajuta?
Multumim anticipat pentru orice parere!
Buha ziua, as dori sa aflu daca restrictia achizitiilor de autovehicule de catre institutiile publice mai este sau nu in vigoare...Ultima informatie era ca institutiile publice nu au permisiunea sa achizitioneze autovehicule cu un pret mai mare de 18000 eur cu TVA (echivalent in lei) si capacitate cilindrica mai mare de 1600 cmc....Informatia este foarte utila in special celor care ar dori sa achizitioneze masini electrice sau plugin hibrid electrice (cu preturi peste limita mentionata)...In plus, daca aceasta restrictie mai este in vigoare, cum se aplica legea achizitiilor publice verzi (in vigoare, valabila si pt vehicule verzi???) Multumesc pentru un eventual raspuns.....cat mai curand posibil.
Buna ziua,
Incerc sa inteleg ce inseamna "dobanzi si penalitati calculate si neinstituite" in fisa sintetica a unui contribuabil (ONG)? Desi am facut absolut toate platile la timp si compelte (cel putin pe sumele ce mi-au fost comunicate de contabila), apar cu diverse sume la capitolele precizate anterior (dobanz...penalitati...). Daca adun sumele respective, apare o suma mare, pe care nu am cum si nici nu vreau sa o achit - nu o datorez, atat timp cat eu am platit la timp. Acum sunt in dizolvare ONG si nu prea stiu cum sa fac. In decursul anilor, de fiecare data cand primeam diverse instiintari de la ANAF, eram asigurata de contabila ca "totul este in regula, e de vina calculatorul anaf, care face tot felul de chestii aiurea, dar noi suntem pe zero datorii si avem platile la zi". Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat pentru orice idee.