avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Certificate fiscale de platitor/neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Certificate fiscale de platitor/neplatitor TVA

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca un contribuabil poate avea in acelasi timp statut de platitor si neplatitor de TVA? Mai precis, poate avea un CIF cu TVA (inreg fiscala in scop de tva, cu RO....) si un CIF fara RO (doar inreg fiscala)? Repet: in acelasi timp. Speta este urmatoarea: ANAF zice ca un srl e platitor de tva si are un CIF cu TVA din 2006 iar platitorul are un CIF fara TVA, eliberat in 2009......naucitor, nu? Desi, pe registrul on line, nu figureaza nici unul dintre acestea...si mai naucitor! Iar contabila sustine ca ar trebui sa le aiba pe ambele,(certificate) in acelasi timp....Puteti va rog sa ma luminati putin?? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 09:46, 11 August 2018
Un SRL neplatitor de TVA poate avea si un CIF cu RO(cod special de TVA) doar pentru tranzactii cu partenerii externi din UE, daca la asta va referiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. decl.100 ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA Am depus D100 on-line , dar cand am completat-o am omis sa sterg \"RO\"( deci firma nu era platitoare de TVA), in rest nu am gresit nimic, am depus-o si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare prest prest Buna ziua. Vreau sa deschid un PFA avand ca obiect de activitate consultanta in domeniul IT. Prestarea de serviciu va fi facuta catre un stat membru UE. Cum ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)