avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters403290

Activitate ContSters403290

Buna ! Sunt debitor, am depus actiune de constestatie la executare prin care am cerut si reducerea onorariului executorului .Intre timp am observat ca onorariul e gresit calculat si depaseste cu 1500 lei onorariul maximal admis. Ce trebuie sa fac in continuare?
Mentionez ca am achitat partial din creanta ramanand de achitat mai putin de 10000 lei.I-am cerut executorului sa renunte la executarea imobiliara cf. art.812 alin 5 cpc dar acesta sustine ca in pragul de 10000 lei se includ si cheltuielile de executare .Imi puteti indica temeiul legal in acest sens ? are dreptate? Art 669 pct 6 precizeaza ca aceste cheltuieli constituie titlu executoriu atat pt creditor cat si pt executor.In plus aceste cheltuieli se vor cenzura de instanta.
Gresit domnule Ilie 1111 E vorba de creanta datorata de debitor in baza unui titlu executoriu.Or cheltuielile si onorariul executorului constituie titlu executoriu pt creditor Ca se recupereaza ulterior de la debitor e altceva. Prin urmare nu se includ in cei 10.000 lei
Răspuns la discuția marto-.regreta minciuna
OK multumesc
Răspuns la discuția marto-.regreta minciuna
le-am facut plangere penala ,nu au recunoscut, plangerea a fost clasata.NUP. Dupa ce am primit NUP, s-au gandit sa recunoasca.Penal nu vor sa raspunda.
La un partaj bunuri comune martorii partii adverse au mintit.In baza minciunii lor am pierdut procesul la fond la apel si la contestatia in anulare. Acum martorii vor sa dea declaratie ca au mintit.Mai ajuta la ceva? Urmeaza sa introduc cererea de revizuire. Cum trebuie procedat? La revizuire se accepta martorii care recunosc ca au mintit?
Va multumesc!
Răspuns la discuția revizuire
Multumesc, inseamna ca bine am adresat-o tribunalului.
Răspuns la discuția revizuire
M-ati bagat in ceata! Am facut apel care mi-a fost respins, hotararea de la fond a ramas neschimbata si definitiva.La ce instanta sa depun cererea de revizuire? la Judecatorie sau Tribunal?
Va multumesc, toate bune!
Răspuns la discuția revizuire
Multumesc!
Discuție revizuire
Daca am pierdut la fond si apelul mi s-a respins mai am dreptul la revizuire pe civil?
La partaj fosta nevasta a cerut sa achit 1/2 dintr-un credit luat de ea personal inainte de casatorie.In actiune a mintit ca, creditul s-a luat in timpul casatoriei.S-a constatat ca a mintit si totusi instanta m-a obligat sa-i achit 1/2 din rate. E motiv de revizuire? Unde se incadreaza ,cand o parte cere bunuri mintind ca sunt luate in timpul casatoriei cand de fapt au fost luate inainte de casatorie?