avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate DIANA POPESCU

Activitate DIANA POPESCU

Răspuns la discuția Lovire persoana
Infractiunea de lovire sau alte violente se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, dar, intrucat fapta a fost comisa asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevazute de lege se majoreaza cu o patrime.
Foarte important, in acest caz impacarea inlatura raspunderea penala.
Pentru retinerea arvunei este necesar ca partea care a dat arvuna sa nu fi executat obligatia fara justificare.
Cu toate acestea, in cazul in care contractul a incetat din cauze ce nu atrag raspunderea partii arvuna trebuie restituita.
In cazul in care nu s-a exercitat dreptul de optiune succesorala intervine retransmiterea dreptului de optiune. Astfel, mostenitorii celui care a decedat fara a fi exercitat dreptul de optiune succesorala il exercita separat, fiecare pentru partea sa, in termenul aplicabil dreptului de optiune privind mostenirea autorului lor.
In cazul renuntarii la mostenire, partea succesibilului care renunta profita celorlalti mostenitori ai autorului sau, considerandu-se ca succesibilul respectiv nu a fost niciodata mostenitor.
Răspuns la discuția contract arenda
In situatia in care nu exista o interdictie stipulata in mod expres, contractul de arenda ar putea continua cu mostenitorii arendatorului pana la expirarea duratei contractuale.
Răspuns la discuția Tainuire/Ascundere status HIV
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobandit - SIDA - de catre o persoana care stie ca sufera de aceasta boala constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani conform art. 354 alin. (1) din Codul penal. Acest articol incrimineaza inclusiv tentativa la aceasta infractiune.
Răspuns la discuția Recurs
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sediul materiei privind cererea de contestatie in anulare se regaseste in cuprinsul Codului de procedura civila, art. 503-508, fiind reglementate in mod expres obiectul si motivele contestatiei in anulare, precum si conditiile de admisibilitate ale acestei cai extraordinare de atac.
Răspuns la discuția Cazierul...
În evidenţa cazierului judiciar se notează în mod provizoriu, până la soluţionarea definitivă a cauzei, când se şterg din evidenţă, date privind persoanele fizice sau juridice faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sau faţă de care a fost luată una dintre măsurile preventive prevăzute de Codul de procedură penală.
Ca regulă, aceste date nu se înscriu în certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice sau, după caz, persoanei juridice, potrivit dispozitiilor Legii nr. 290/2004, republicată.
Răspuns la discuția Incredintare minor
Executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori se realizeaza conform procedurii speciale prevazute de art. 910 si urm. C.pr.civ. din care rezulta ca, in cazul in care debitorul nu se conformeaza somatiei executorului de a se prezenta cu minorul la sediul sau in vederea preluarii, atunci se poate proceda la executarea silita la locul unde se afla minorul, in speta pe raza Curtii de Apel Suceava.
Răspuns la discuția vanzare cumparare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trecerea se va putea face pe partea de teren pe care se facea anterior trecerea, iar intinderea si modul de exercitare a dreptului de trecere pot fi determinate prin intelegerea partilor.
Răspuns la discuția Declaratie autentificata
Declaratia notariala aratata indreptateste la realizarea lucrarilor de amenajare a podului casei, fara ca aceasta sa afecteze proprietatea comuna asupra bunului, astfel ca sora dvs. va putea folosi si dispune ulterior de bunul comun, in raport de cota sa parte.