avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate andi_erika

Activitate andi_erika

Buna ziua. Sotul a primit sentinta pentru alcool la volan insa 2 avocati diferiti au dat 2 raspunsuri diferite ba ca se anuleaza permisul ba ca nu se anuleaza.Sentinta e urmatoarea:

"Pentru aceste motive in numele legii hotareste: In temeiul art 396 alin1,4,10 Cod procedura penala,raportat la art 336 alin 1 Cod penal,stabileste in sarcina inculpatului N.O fiul lui (....) pedeapsa principala de 9 luni inchisoare,pentru savarsirea infractiunii de conducere unui autovehicul sub influenta alcoolului.
In temeiul art 83 Cod penal,raportat la art.84 Cod penal,amana aplicarea pedepsei principale,pe durata termenului de supraveghere de 2 ani,de la data ramanerii definitive.In temeiul art 85 alin 1 Cod penal,obliga pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:(...)
In acest caz permisul e anulat sau find amanarea pedepsei nu e considerata ca o sentinta de condamnare deci poate cere restituirea permisului?
Va multumesc
Da mama traieste insa ea va renunța la partea ei in favoare mea si a surorii mele.Tata fiind si el decedat atunci daca mătușa renunta ,adică mai bine spus acesta moștenirea dupa care poate renunta la cota ei prin donație in favoarea mea si a surorii mele? Ea nu vrea ca partea ei sa meargă si la verișoara

raluk0207 a scris:

Notarial ar însemna să dezbateti 5 succesiuni.
Nu exista renunțare în favoarea cuiva, se renunță pur și simplu.
Dacă mătușa renunță, pe unchi îl mostenesc doar nepoata de la fratele divorțat și tatal dvs.
Dacă mătușa vrea ca partea ei sa ajungă musai la dvs, trebuie sa rămână moștenitor acceptant, după care sa va doneze cota ei.
Mama dvs trăiește?

Buna ziua
Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ultimii 4 ani, a decedat recent.Am.dori sa deschidem procedurile de sucesiune. Bunicii au avut 3 copii: 2 unchi si tata ,toți decedați.Primul a murit bunicul,după care un unchi(divorțat dar cu 1 fiică), bunica ,după care al 2lea unchi (soția traieste copii nu au), si tata.In acest caz daca am inteles cotele de moștenire se împart la 3 .Cum e mai bine sa facem succesiunea prin notar sau in instanță? In instanta va conta daca tata a avut grija de părinți, inclusiv înmormântări, si taxele plătite sau faptul că a plătit de exemplu racordarea la apa potabilă? Mătușă din partea unchiului daca doreste poate sa renunte la partea sa de moștenire in favoarea mea si a surorii mele sau daca renunta se va împărți in 3 intre mine ,sora mea si verișoara mea?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Discuție Revenire cig
Buna ziua
Am cateva intrebari legate de revenirea din cic.Sora mea a facut cerere din revenire cic pentru a beneficia de stimulentul de inserție, insa revenirea e cu probleme ,angajatorul e recalcitrant .Data nasterii copil 04.05.2018.A revenit de cateva zile ,stiu ca legal angajatorul nu are dreptul sa concedieze ,insa din cauza atmosferei la locul de munca ,e dispusa sa renunte la stimulentul de inserție ,ba chiar se gândește la demisie.Intrebarile mele sunt:
1.Avand in vedere ca s-a intors la munca cu 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani,cum ar fii indicat sa depuna demisia cu acordul partilor sau cu preaviz?
2.Daca nu depune stimulentul de inserție atunci mai beneficiaza sau nu de indemnizație pe luna in curs?
3.Tatal poate renunta la luna lui sau e indicat sa isi ia luna tatalui?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna ziua.Ma aflu in concediu crestere copil,,mai precis a celei de a 2 lea copil nascuta in data de 2.04.2016.Am intrat dintr-un concediu de maternitate in al doilea fara intrerupere.Tatal isi va lua concediul de 1 luna si eu as vrea sa ma intorc la munca cu 2 luni mai repede ca sa beneficiez de acel stimulent.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Tatal va intra in acest caz de prin 3 ianuarie?De ce acte are nevoie sau doar trebuie dus o declaratie la asistenta sociala?
2.Intre timp ne-am mutat in alt oras si ar fii greu sa ma intorc la acelasi loc de munca.Pot sa imi desfaca contractul de munca si sa ma angajez in orasul meu si sa mai beneficiez de acel stimulent de intoarcere cu 2 luni mai devremrme?sau e necesar da fie acelasi loc de munca? Si care e data la care trebuie sa ma intorc in acest caz?
Buna ziua as dori sa infintez impreuna cu o alta persoana un srl d fara finantare din partea statului.Eu sunt in concediu de maternitate cu cel de al doilea copil si vroiam sa intreb daca pot fii asociat in cadrul srl d fara a pierde indemnizatia? Obiectul srl d il va prezenta in mare parte organizare evenimente,nunti,botezuri etc. precum si vanzarea in standuri si la targuri.
Răspuns la discuția Radiere ipoteca casa
multumesc de raspuns deci daca transcrie pe numele nostru atunci noi vom mosteni problemele legate de casa
chiar daca mostenitorii celui care au vandut nu au avut nici o pretentie pana acum nu se poate ridica ipoteca pe casa?
Buna ziua,
Parintii au primit de la bunici in anul 1974 casa cu titlu de donatie mandatar find bunicul care a decedat acum 12 ani Casa a fost achizitionata de la o a terta persoana cu act de vanzare cuparare de catre bunicul ,aceea terta persoana a cui a fost proprietatea a imputernicit la randul sau pe tatal dansei pt a vinde proprietatea .Deci efectiv tranzactia s-a desfasurat intre bunicul si tatal imputernicit al proprietarei(DECEDAT LA RANDUL SAU). Banii au fost achitati in 2 transe o parte la inscrierea imobilului in cartea funciara ,in fata notarului iar cealalta parte a fost achitata dar nu in prezenta notarului,doar intre cumparator si vanzatori fara martori si ne existand nici un act ca s-a achitat transa a 2a.Casa are ipoteca la cadastru .
Am incercat sa dam de urmasii vanzatorului dar nu am reusit.
Intrebarea mea este cum putem ridica ipoteca de pe casa in caz ca am dori sa o vindem? O alta intrebare ar fii daca parintii find in viata inca si ar dori sa treaca casa pe numele meu si al surorii mele care este procedura?
Multumesc anterior