avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate giangy

Activitate giangy

Am depus în luna Mai o cerere către judecător pentru modificarea UNUI SINGUR CUVÂNT într-o hotărâre judecătorească de reducere a pensiei alimentare care a fost redactata greșit.Aceasta minima greșeală schimba radical situatia(in loc să scadă pensia ea creste mai mult decât era înainte.).Am înțeles că judecătorul care s-a ocupat de caz a intrat la pensie și observ conform spuselor avocatei și a statusului in portal.just.ro că dosarul nu a ajuns la nimeni.Nu există nicio modificare, absolut nimic.Exista șanse să pot urgenta cumva cazul? Luna viitoare am înțeles că vor venii concediile și situația va rămâne nerezolvata.
Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Recent avocata firmei i-a spus că este cum a spus dânsa...că pensia e de minim 1263.....Am luat legătura cu avocata noastra și a spus că putem face o rectificare a documentului să se înțeleagă corect fiindcă e inadmisibil ceea ce se înțelege...Imi puteți spune în cat timp se face această rectificare?Mulțumesc.

Geanina DRIAN a scris:

Dvs. ati inteles corect: "eu înțeleg că se va da 1/6 din venitul net care sa nu fie mai mic de minimul pe economie".
Faptul că s-a virat mai mult ca urmare a erorii poate fi reținut ca o plată în avans.

Răspuns la discuția Pensie alimentara
In martie 2013 s-a finalizat divorțul iar atunci a fost trimisă acea decizie de 1/4 de către instanta...Având in vedere că angajatorul avea o hotărâre pe mana trebuia să primească tot ei ceva prin care să poată reduce pensia.Altfel cum?fara nicio informare.Nu-i așa?


[
Răspuns la discuția Pensie alimentara
De la bun început de când a divorțat hotărârea de a da pensie alimentara de 1/4 din salariul net a fost trimisă la angajator.Acum că s-a născut al doilea copil în altă căsătorie am apelat la avocat pentru reducerea pensiei alimentare la 1/6(conform legii) iar această hotărâre trebuia să ajungă bineînțeles tot la angajator.insa ei în loc să dea vireze pensia fostei soții mai puțin ii dă 1263 lei ..practic mai mult decât 1/4 cât primea înainte.

gi-jane2 a scris:

De ce a ajuns hotararea la angajator ? S-a pus in executare pt ca debitorul nu a platit de bunavoie ?

Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala '' de la cota 1/4 la cota 1/6 din venitul net realizat lunar,dar nu mai puțin decât salariul minim pe economie''.....ce se înțelege?
Eu înțeleg că se va da 1/6 din venitul net care sa nu fie mai mic de minimul pe economie.
Analistul de la servici a înțeles că primul copil trebuie să primească fix 1263 lei cât este minimului pe economie dar acest lucru calculand la venitul net este mai mult de 1/4 cât era înainte de decizie.Ce se poate face in aceasta privința.Suma de 1263 lei a fost deja virată fostei soții doua luni la rand când de fapt trebuia să primească 1/6 din salariul net fiind aproximativ 800 lei pe luna.