avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate petrut12

Activitate petrut12

Răspuns la discuția Autorizatie de constructie gard
am dat plăcile de tablă jos și m am inalțat pe fundația existentă cu bolțari .
Răspuns la discuția Stâlpi electrica
pe langa asta au fost cumpărați de mine.multumesc!
Bună ziua!
Îmi trebuie autorizație de construcție ,dacă am reparat gardul?Adica aveam fundația turnata cu stalpi din teavă și placi de metal ,am dat plăcile de metal jos și m-am înălțat cu bolțari pe fundația existentă. care avea 50 de cm existentă și stâlpii de teavă pe ea.
Astept un răspuns ,mulțumesc!
Buna ziua !
Acum 20 de ani am achiziționat un teren unde mi-am construit o casă ,menționez că nu aveam apa nici curent tras deoarece pamântul luat era pe o ,,ulită" lipsită de acestea
La vremea respectivă eu am cumparat 2 stâlpi de metal de la electrica pentru a mă lega la energia electrică .
De curand cineva și-a construit o casă langă mine ,aceștia au pretenția să se lege la curent în mod gratuit de stâlpi cumpărați de mine ,ei aduc ca argument ,,că nu contează cine a luat stâlpi ,așa e legea" as dori un raspuns întemeiat pe lege dacă are dreptate sau nu .multumesc anticipat!
multumesc
Răspuns la discuția accident rutier
astept si eu un raspuns ,va rog .
Discuție accident rutier
Doamne ajuta ! Am avut un accident la trecerea de pietoni ,eram oprit la trecere ,am dat prioritate la pietoni si dupa 30 de secunde m-am pus in miscare cu masina ,in momentul acela a venit grabota o fata pe trecere vorbind la telefon si am atins-o cu farul drept pe victima fara sa-o dau jos sau sa ii provoc o leziune .Am oprit si am vorbit cu ea mi-a spus ca nu are nimic ,dar sa fiu mai atent .a plecat si vorbea in continuare la telefon ,eu am parcat masina pe trotuar si m-am dus sa-i iau un buchet de flori ,surprins ca ea nu a reactionat in nici un fel si a plecat,am gasit-o i -am oferit florile ,am stat de vorba cu ea i-am spus daca mergem la spital sau daca sunam la politie ,a refuzat .a zis ca nu are nimic si a plecat ,mentionez era eleva urma sa implineasca 18 ani ,(a mentionat si ea politiei ca eu i-am zis daca merge la spital si ca a refuzat ) a ajuns la scoala si de acolo a intrebat o de cr a intarziat si a trimis-o la medicul scolii ,acolo a sunat cabinetul la 112 .m-au sunat de la politie dupa 2 ore de la accident ,m am dus ,la politie,mi au luat sange a iesit
test pozitiv 0.0 si mi ai deschis dosar penal pe vatamare si parasirea locul.Mi s a dat dovada fara drept de circulatie .fata nu a depus plangere si dupa 4 luni mi s-a clasat dosarul ,m am prezentat cu dosarul de la Procuratura ,la politie si acolo mi au spus ca mi s a luat permisul pe 180 de zile ,fara drept de circulatie ,trecuse 4 luni .am inteles ,l am intrebat pe domnul politist daca trebuie sa ma prezint la testul de cunostinte ritiere si mi a mentionat ca NU .dupa 2 saptamani am primit de la politie semnat de seful politiei rutiere un plic ca Nu Trebuie Sa Ma prezint pentru testul de conostinte rutiere . m am prezentat la implinirea celor 180 ,am fost la politie la ghiseu sa imi ridic permisul asa cum mi s a spus si verbal si scria .acolo m am trezit cu o surpriza de 30 de zile,cum ca mai am de stat 30 de zile penalizare pentru ca nu m am prezentat la testul de cunostinte rutiere,m am dus in audienta la seful politiei rutiere si i am prezentat si i am prezentat foaia primita de la politie semnat de seful politiei rutiere cum ca nu trebuie sa ma prezint la testul de cunostinte ,mi a argumentat ca s a gresit si ca eu trebuia sa stiu legea si sa vin sa dau testul ,eu i am raspuns ca am venit si mi a spus si verbal domnul politist de la ghiseu ca trebuie sa vin in ziua cand se implinesc 180 de zile ,pe langa plicul primit prin posta care confirma zisele politistului ..eu acum mai stai 30 de zile pentru ca politia nu a stiut ce a spus si a semnat .
Vreau sa stiu daca eu mai trebuie sa dau iarasi un testul de cunostinte rutiere in perioada asta ,ca in ei nu mai am incredere si nu vreau sa ma trezesc iarasi cu 30 de zile penalizare si vreau sa mai stiu daca mi se da amenda cand o sa ridic permisul sau o sa mi se ia puncte, Multumesc!
Cyan .salut ! vreau sa te intreb daca eu in timpul acesta de 30 de zile suplimentar de pedeapsa trebuie sa ma duc sa dau pretestarea rutiera(testul de 15 intrebari)? cei de la politie mi au spus ca nu trebuie sa vin asa mi au spus si prima data si au gresit ..vreau sa stiu sigur sa nu ma mai trezesc iarasi cu inca 30 de zile penalizare .si mai vreau sa stiu daca mi se da amenda sau puncte luate ? multumesc!
Iertati-mi greselile gramaticale .Am scris in graba si de pe telefon . Multumesc !
Multumesc!