avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate meloddy

Activitate meloddy

Buna ziua. Se poate obtine o copie dupa PV de constatare in care e mentionat fiul minor si o ruda a acestuia in cazul in care ruda refuza sa mi-l arate?
Răspuns la discuția reducere vizite minor


Nu face. Si am precizat ca doar vizitele din timpul saptamanii. Cele 2 weekenduri raman. Oare cati copii din familii nedivortate isi vad/stau asa des cu bunicii?
Răspuns la discuția reducere vizite minor
Ideea e ca nu isi face temele cu tata. Tata e plecat, copilul sta cu bunicii paterni sau cu rudele acestuia. Mai nou vrea sa stea cu noua lui iubita. Deci care e rostul acestor vizite? Iar cu el exclus sa ma inteleg ca de asta am divortat.
As vrea sa stiu ce probe trebuie prezentate sa am reusita?
Intreb in speranta ca alte mame au trecut prin ceva asemanator.

Martonze a scris:

Doamnă, puteţi încerca dar fără prea multe şanse.
Răspunsul instanţei va fi: copilul poate să-şi facă temele la tata, cu tata.

Răspuns la discuția reducere vizite minor
Multumesc d-l avocat. Concret ce probe trebuie sa administrez? Scoala si domiciliul mamei sunt in partea opusa locuintei tatalui. Care e distanta minima necesara pentru ca sa am reusita in instanta?

Buna.
Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe saptamana si 2 weekenduri pe luna cu tata.
Intrebare: Cum se pot suspenda vizitele din timpul saptamanii tinand cont ca acum e la scoala si are teme. Vizitele se termina la 8.30 seara, cand vine de acolo de abia apuca sa se pregateasca de culcare, nu mai are timp de teme. Exista aceasta posibilitate?
nu stie nimeni daca chestia cu succesiunea e o inventie a functionarilor de la finante? as vrea sa stiu si eu care e legea respectiva.
Buna ziua!
As dori sa stiu cum poate mama intra in posesia taxei speciale de prima inmatriculare, taxa care se ramburseaza printr-o directiva europeana din 2017.
Tata a cumparat un logan in 2007, care a fost vandut in 2013. Tata a decedat in 2016, cu un an inaintea acestei directive. Cei de la finante ii cer mamei succesiune pentru a intra in posesia taxei, dar aceasta taxa nu este un bun dobandit in timpul casatoriei, e o taxa, plus ca succesiunea costa mai mult decat taxa.
Mama are adeverinta de la primarie pe numele ei si al tatei ca nu figureaza in evidenta cu bunuri mobiliare si imobiliare impozabile, are certificatul de casatorie si certificatul de deces al tatei.

Bine, mai are. Un articol, ceva?
In cei peste 10 ani individul a castigat peste 800k dolari, din care mi-a dat maxim 30k, restul i-a folosit doar el pt el. Ma interesa daca exista vreun art in codul civil in cazul casatoriilor intre cetateni comunitari, desi la vremea aceea nu eram in ue.
Casatorie cu cetatean croat in Romania. Nu am avut niciodata domiciliu comun. Pe perioada celor 10 ani de casatorie el a obtinut venituri in SUA. Se impart veniturile la partaj? Daca da, cum?