avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere vizite minor

Buna.
Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe saptamana si 2 weekenduri pe luna cu tata.
Intrebare: Cum se pot suspenda vizitele din timpul saptamanii tinand cont ca acum e la scoala si are teme. Vizitele se termina la 8.30 seara, cand vine de acolo de abia apuca sa se pregateasca de culcare, nu mai are timp de teme. Exista aceasta posibilitate?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
meloddy, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:28, 5 Martie 2020
Doar prin hotărâre judecătorească prin care să se modifice programul de vizitare.
Multumesc d-l avocat. Concret ce probe trebuie sa administrez? Scoala si domiciliul mamei sunt in partea opusa locuintei tatalui. Care e distanta minima necesara pentru ca sa am reusita in instanta?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
meloddy, utilizator
Doamnă, puteţi încerca dar fără prea multe şanse.
Răspunsul instanţei va fi: copilul poate să-şi facă temele la tata, cu tata.
La 7 ani termina școală la 11 sau 12 ziua. Cand îl ia tatăl? Dacă îl ia imediat după ce termina școală atunci poate face temele cu el. Dacă are afterschool atunci vorbiți sa facă temele acolo asa cum de altfel ar trebui.
În plus, este luna martie, pana porniți acțiunea se face vara, nu or sa mai fie teme. Sau doriți sistarea programului din timpul săptămânii și în perioada vacantelor?
Cred ca se poate găsi o soluție ca fiul dumneavoastră sa fie un elev bun fără sa fie nevoit sa renunțe la jumătate din programul de legături cu tatăl.
Ideea e ca nu isi face temele cu tata. Tata e plecat, copilul sta cu bunicii paterni sau cu rudele acestuia. Mai nou vrea sa stea cu noua lui iubita. Deci care e rostul acestor vizite? Iar cu el exclus sa ma inteleg ca de asta am divortat.
As vrea sa stiu ce probe trebuie prezentate sa am reusita?
Intreb in speranta ca alte mame au trecut prin ceva asemanator.

Martonze a scris:

Doamnă, puteţi încerca dar fără prea multe şanse.
Răspunsul instanţei va fi: copilul poate să-şi facă temele la tata, cu tata.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta modificare program vizita minor mona1928 mona1928 buna ziua, rog rezolutie pe urm speta: minor de 8 ani cu program vizita stabilit prin conventie notariala, se depune in prezent actiune pe judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor Mara 10 Mara 10 Buna ziua. In legatura cu o intrebare anterioara despre modificarea programului de vizita pt un copil minor, cel in care tatăl mai dorește două zile pe ... (vezi toată discuția)